Skammer seg over pedofiliskandalene

Pave Benedikt XVI besøker USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVI sier han skammer seg dypt over pedofiliskandalene i den katolske kirken i USA, og lover at noe slikt aldri skal gjenta seg igjen.

Paven kom tirsdag på sitt første USA-besøk etter at han ble den katolske kirkes overhode.

Både president George W. Bush og hans kone Laura var møtt fram for å ta imot paven da han landet på Andrews-flybasen utenfor Washington tirsdag kveld. Det er første gang et besøkende statsoverhode blir mottatt av presidenten allerede ved ankomst på flyplassen.

Den offisielle velkomstseremonien finner imidlertid sted i Det hvite hus onsdag, samme dag som paven fyller 81 år.

Men besøket blir også preget av de mange pedofiliskandalene som er blitt avslørt i den katolske kirken i USA de siste årene, der prester har misbrukt unge gutter.

- Vi vil gjøre alt vi kan for at dette ikke skal gjenta seg i framtiden, sa paven til pressefolk som var med i flyet til USA.

- Kirken vil gjøre alt den kan for å hele sårene som er skapt av pedofile prester, sa han.

Flere prester er blitt dømt for overgrepene, og bispedømmer i USA har måttet betale over 2 milliarder dollar i erstatning til ofrene.

BESØKER USA: Pave Benedikt XVI ble ønsket velkommen av president George W. Bush i Washington tirsdag. Foto: Jim Young/Reuters/Scanpix
BESØKER USA: Pave Benedikt XVI ble ønsket velkommen av president George W. Bush i Washington tirsdag. Foto: Jim Young/Reuters/Scanpix Vis mer

Men en amerikansk støttegruppe for ofrene for pedofile prester er ikke imponert over pavens løfter.

- Ord og løfter beskytter ikke barn. Det er det bare handling som gjør. Vi er langt forbi det punktet da en beklagelse og noen trøstens ord har noen mening, sier støttegruppen i en erklæring i forbindelse med pavebesøket.

Torsdag holder paven messe for 48.000 katolikker i Washington, før han reiser videre til New York for blant annet å besøke minnesmerket etter 11. september-angrepet.

(NTB)

Skammer seg over pedofiliskandalene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer