SKAMMER SEG: Lena Larsen har ikke sans for bråket i etterkant av karikaturdemonstrasjonen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKAMMER SEG: Lena Larsen har ikke sans for bråket i etterkant av karikaturdemonstrasjonen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Skammer seg over trosfeller

Karikaturbråket provoserer den muslimske konvertitten Lena Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bråket i etterkant av forrige ukes karikaturdemonstrasjon mot Dagbladet provoserer den norske muslimske konvertitten og religionshistorikeren Lena Larsen.

- Mange av verdens muslimer ville gitt alt for å nyte godt av våre privilegier, sier Larsen, som var leder av Islamsk Råd Norge (IRN) i tre år fra 2000. Lena Larsen er gift med den profilerte jordansknorske muslimen Basim Ghozlan, forstander i Det Islamske Forbundet.

På et dialogmøte onsdag kveld, i lokalene til Det Islamske Forbundet der blant andre Dagbladets redaktør Lars Helle og mange norske muslimer deltok, tok hun et kraftig oppgjør med flere av sine trosfeller, skriver Vårt Land.

Skam

Larsen sa at hun skammet seg når hun hørte på muslimsk ungdom som sier de ikke føler seg norske. Hun minnet dem på at de nyter godt av det norske demokratiet, velferdsgodene, samt at de besitter privilegier som de fleste i den muslimske verden bare kan drømme om.

- Det er mange i den muslimske verden som ville gitt alt for å nyte godt av våre privilegier. En er så opptatt av alt en ikke har, og tenker ikke på hvor privilegert en er når en lever i Norge. Gratis skolegang og demokrati er to eksempler på knapphetsgoder i andre deler av verden. Og så klager man på at man ikke føler seg norsk. Jeg synes ikke dette er konstruktivt, sier Larsen til Vårt Land.

Offerrolle

Hun er oppgitt over at mange unge skjuler seg bak sin muslimske identitet.

- Den muslimske filosofen Tariq Ramadan har advart mot å gjøre seg selv til offer være seg majoritet eller minoritet. Det kommer ingenting godt av å sette seg selv i offerrollen, sier Larsen.

Under møtet fokuserte mange av deltakerne på hvor rolig ungdommen hadde oppført seg i fredagens Dagblad-demonstrasjon, men Lena Larsen deler ikke den oppfatningen.

- Å erklære en demonstrasjon for vellykket ved kun å slå fast at den gikk rolig for seg er ikke nok, mener hun.


(NTB)