URO I FREDEN: En blomsterdekorasjon falt over en av gjestene like etter utdelingen av årets Nobels fredspris i Oslo rådhus onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
URO I FREDEN: En blomsterdekorasjon falt over en av gjestene like etter utdelingen av årets Nobels fredspris i Oslo rådhus onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Skamslått av blomsteroppsats

- Temmelig uventet på en fredsprisutdeling, sier krukkeoffer Ingjerd Hovdenakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingjerd Hovdenakk i Unio fikk seg et realt slag i hodet da en to meter høy krukke falt over henne under den ellers så fredelige fredsprisutdelingen i Oslo Rådhus.

Sekretariatssjefen i Unio hadde akkurat reist seg fra stolen sin etter at den høytidelige fredsprisutdelingen i rådhuset var over da hun kjente et kraftig slag mot hodet.

- Jeg trodde først at jeg ble slått ned. Men så skjønte jeg at jeg hadde fått en vase over meg. Jeg må innrømme at det var temmelig uventet å oppleve dette på en fredsprisutdeling, sier en noe forfjamset Hovdenakk til NTB like etter hendelsen.

Til Dagbladet.no forteller Hovdenakk at hun nå har en kul i hodet, små blodutredelser og skrammer, etter å ha fått kanten av den massive krukken i hodet og en gigantisk blomsterkvast i ansiktet.

- Jeg er skamslått og litt fortumlet, men det kunne gått verre. Jeg var rundt ti centimeter unna å få hele den store, tunge krukka i hodet, og da hadde jeg ligget på sykehus nå, sier hun.

Trolig har en av gjestene kommet borti den rundt to meter høye gullfargede krukken som sto plassert på et smalt trappetrinn der mange gjester gikk forbi for å komme til plassene sine.

- Da jeg fikk blomster og kvister midt i ansiktet føyk brillene mine. Men jeg fant dem igjen, og det var egentlig det viktigste, sier 54-åringen til Dagbladet.no.

De andre Nobel-gjestene som kom styrtende til fortalte Hovdenakk at det skal ha vært en eldre mann som støttet seg på blomsteroppsatsen og trolig vippet den ut av balanse.


Hun ler litt av episoden men mener Rådhuset bør sikre blomsterdekorasjonene sine bedre i framtida.

Den tidligere sykepleieren opplyser til NTB at hun ikke tror hun pådro seg noen hjernerystelse etter vasemøtet.