Skamslått av jentegjeng

STAVANGER (Dagbladet): - Nesten alle slo og sparket henne mens hun lå nede, fortalte den 16 år gamle tiltalte jenta i retten. Sammen med to jevnaldrende jenter er hun tiltalt for grov vold mot en den gang 13 år gammel jente utenfor en kristen ungdomsklubb i Stavanger i 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den unge predikantdatteren ble skamslått av jentegjengen til hun besvimte.

Ifølge tiltalebeslutningen ble jenta sparket og slått slik at hun pådro seg hjernerystelse, blodansamling rundt det ene øyet og kinnbein, og nakkesmerter. Aktor, politifullmektig Trond Ø. Svendsen, anser saken som grov, særlig fordi voldshandlingene er utført av flere i fellesskap.

- Jeg sparket henne i magen to ganger og i ansiktet én gang. Deretter stakk jeg av, forklarte 16-åringen i Stavanger byrett i går. Tenåringsjenta erkjente seg skyldig på dette punktet i tiltalen. De to andre jentene på 16 og 17 år nektet skyld i mishandlingen.

Kranglet om genser

Alle de involverte var på det alkoholfrie ungdomsdiskoteket i Ynglingen lørdag 7. desember 1996.

Det hele skal ha begynt med krangling om en genser mellom den den gang 15 år gamle jenta og 13-åringen, forklarte de tre jentene i retten. Dette skjedde utenfor diskoteket. Like etter lå den yngste jenta på bakken mens slag og spark haglet mot kroppen og ansiktet hennes.

Den andre tiltalte 16-åringen hevder hun bare sparket offeret én gang i baken fordi hun følte seg presset til det. Hun ble redd da det hele var over, og 13-åringen lå livløs på bakken. - Hun var bevisstløs. Jeg prøvde å åpne øynene hennes. Da noen bar henne vekk, sprang jeg inn og grein. Jeg forsto at vi hadde gjort noe galt, sa den snart 17 år gamle jenta gråtkvalt i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer