Skamslått på institusjon

LØRENSKOG (Dagbladet): Multihandikappede og blinde Ragnar Christoffer (12) ble banket opp i senga av en psykisk utviklingshemmet medpasient. Nå ligger han i koma på Sentralsykehuset i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellen Busch våker over sønnen hele tida. Men hun får ikke kontakt med ham.

- Jeg synes det så ut som en antydning til litt kontakt da jeg snakket til ham, men nå er den borte igjen, sier hun til Dagbladet.

Ragnar Christoffer har bruddskader i ansiktet, hevelser, sår og klor etter angrepet fra den 18 år gamle psykisk utviklingshemmede gutten tidligere i uka. Han har også pådratt seg lungebetennelse, noe som for den alvorlig handikappede gutten er meget alvorlig.

Da han ble fraktet til sykehuset, hovnet tunga opp, og han sluttet å puste. Bare effektiv førstehjelp reddet livet hans.

Døden nær

- Legene sier at Ragnar Christoffer var et hårsbredd fra døden, og vi er ennå redde for å miste ham, sier faren Aksel Busch.

Familien er rystet over at avlastningsinstitusjonen på Tranby der Ragnar Christoffer var, kunne la voldsepisoden skje.

- Det er jo helt forferdelig at det går an. Angriperen er jo psykisk utviklingshemmet, men det er det at institusjonen kunne la dette skje. Hvor har den som skulle passe på vært hen? Denne mishandlingen må ha foregått en god stund, sier moren Ellen.

- Det er heller ikke første gang det skjer, men tredje, og både vi og den 18 år gamle guttens familie har tatt dette opp med institusjonen for lenge siden. Nå må noe skje, sier Ellen Busch.

Én på jobb

Voldsepisoden skjedde tirsdag kveld ved 23-tida, og bare en ansatt på avlastninginstitusjonen var på jobb. 18-åringen som utførte volden skal ha kommet opp i senga til Ragnar Christoffer, sittet oppå ham, og påført ham en rekke slag, før han ble dratt ut av sengen.

Ifølge Akershus Amtstidende smurte legen som ble tilkalt, guttens øyne inn med salve før han dro videre.

Reagerte sterkt

- Morgenen etter ble Ragnar sendt på skolen. De som tok imot ham på skolen reagerte kraftig på hvordan han så ut, og sendte ham straks tilbake. Det er helt sjokkerende at han ble sendt av gårde, sier faren Aksel Busch.

- Dette må få konsekvenser og det må skje en forbedring. At dette kan skje i Norge er helt vanvittig, sier han.

<B>VÅKER OVER SØNNEN:</B> Ellen Busch er rystet over angrepet på sønnen Ragnar Christoffer. Her står hun ved sengen hans på Sentralsykehuset i Akershus.