- Skandale at Flatland er tiltalt

Atle Hamre var nådeløs mot Økokrim etter vitnemålet sitt i Oslo Tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor løy Hallvard Flatland

Flatland hudfletter Økokrim Etter at heleritiltalte Hallvard Flatland hadde gjort seg ferdig med sitt vitneavhør i saken mot ham i Oslo Tingrett i dag, var det den kjente travkusken Atle Hamres tur.

Hamre bekreftet langt på vei Flatlands versjon av hvordan de omstridte 3,8 millionene havnet på Flatlands konto i Monaco. Hesteinteresserte Øyvin Nydal var nødt til å sette inn pengene på en utenlandsk konto for at ikke Nydals kone skulle vite om hestekjøpene.

Både Flatland og Hamre var enige om at det var kona som gjorde det nødvendig for den velstående Nydal å bruke Flatlands konto.

Nervøs Hamre

Atle Hamre soner for tiden en fem år lang fengselsstraff for utpressing av skipsreder Thor Christensen. Hamre ønsket å snakke minst mulig om forhold som berørte forholdene rundt Christensen og utpressingen, og voktet tydelig sine ord vel.

- Det var spennende og litt nervøst å komme hit i dag. Jeg ble litt kvalm faktisk, sa Hamre etter at han var ferdig i retten.

Hamre gikk gjennom hestekjøp, transaksjoner, og hele prosessen med å kjøpe hest i utlandet. Hestekjøp ble gjort opp kontant, og det var ofte snakk om svært store summer.

Sporet til Flatland

Det var en kvittering Økokrim fant i passet til Hamre som brakte Flatland inn i saken. Et kontant innskudd på 350 000 danske kroner til Flatlands konto i Monaco var det eneste sporet Økokrim hadde å gå etter da de etterforsket utpressingssaken mot Hamre.

Men pengene var oppgjør for videresalg av en hest Flatland allerede eide. Og Hamre syntes ikke det er noe rart at han tok med seg pengene ut av landet i stedet for å sette dem inn på kontoen via banksystemet.

- Jeg skjønner ennå ikke hva som er kriminelt i denne saken, jeg begriper det ikke, sa Hamre.

Før han langet ut mot Økokrim.

- Jeg er helt sjokkert over Økokrim. Jeg kaller det en skandale at den mannen (Flatland, red.anm.) er tiltalt i det hele tatt.

NERVØS: Travkusk Atle Hamre. Og han synes det er en skandale at Hallvard Flatland står som tilalt.
SINT: Heleritiltalte Hallvard Flatland har ikke mye godt å si om Økokrims behandling av ham.