- Skandale dersom helsevesenet feilbehandler

Erna Solberg (H) kritiserer det norske forskningsmiljøet for å ikke ta flått-problematikken alvorlig nok.

PROBLEMATISK:  Høyre-leder Erna Solberg mener dagens offentlige bevilgning på ME, fibromyalgi og borrelia er for liten, og at forskning på dette på øremerkes. - Miljøet må være nysgjerrige og drive ekspertminetell forskning istedenfor å avise pasienterfaringen, sier Solberg. I går møtte hun Maj-Britt Marie Grevstad - som fikk påvist Borrelia ved privatklinikk, og som mener at den offentlige behandlingsmetoden for borrelia ikke ville fungert i hennes tilfelle. Foto: Krister Sørbø / Erlend Aas / NTB scanpix
PROBLEMATISK: Høyre-leder Erna Solberg mener dagens offentlige bevilgning på ME, fibromyalgi og borrelia er for liten, og at forskning på dette på øremerkes. - Miljøet må være nysgjerrige og drive ekspertminetell forskning istedenfor å avise pasienterfaringen, sier Solberg. I går møtte hun Maj-Britt Marie Grevstad - som fikk påvist Borrelia ved privatklinikk, og som mener at den offentlige behandlingsmetoden for borrelia ikke ville fungert i hennes tilfelle. Foto: Krister Sørbø / Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Høyre-leder Erna Solberg mener det norske forskningsmiljøet på ME -  som har blitt karakterisert som en sekkediagnose -  og den flåttbårne sykdommen borrelia er for dårlig prioritert forskningsmessig.

Solberg mener at dette forskningsmiljøet  trenger gulrøtter - i form av øremerkede midler - for å «lokke flinke hoder» inn i feltet.

- Mulig skandale - Det er utrolig hvordan forskningsmiljø snur seg etter pengene, og dette kan bli den nye folkesykdommen. Innad i miljøene er det mange bastante meninger, og det er en skandale dersom det foregår systematisk feilbehandling, sier hun.

- Jeg er ikke lege, men som politiker kan vi styrke interessen rundt feltet.

I sommer viste en studie utført av nevrospesialist Randi Eikeland ved Sørlandet Sjukehus at halvparten av 50 borreliapasienter, rapporterte at om at ikke var friske 30 måneder etter endt behandling. Dette var en konstantering av at langtidsplager finnes, mente Eikeland.

- Vi vet hvor farlig borreliose er, men det virker som om miljøet har bestemt seg for at borreliapasientene skal være friske etter tre uker antibiotikabehandling. Miljøet må være nysgjerrige og drive eksperimentell forskning i stedet for å avise pasienterfaringer, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer