Skandale-lege innrømmet forbrytelser

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Rettsaken mot de to legene som er tiltalt for ransforsøk, vold mot politiet og hasj- og ecstasybruk begynte i Fredrikstad byrett i dag. Den 33 år gamle hovedtiltalte legen forklarte seg for retten i formiddag, og han erkjente straffeskyld for flere av tiltalepunktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hovedtiltalte, som forsvares av høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, erkjente i retten at han hadde slått en politibetjent, brukt vold mot en annen person, misbrukt det narkotiske stoffet ecstasy og oppbevart 1,8 gram hasj.

Det var 1. mai i år at de to legene ble pågrepet i en leilighet i Fredrikstad hvor de angivelig var på et torpedo-oppdrag. De skal ha forsøkt å få tilbake en CD-spiller, eller få en mann i leiligheten til å betale 5000 kroner som kompensasjon. Etter en konfrontasjon skal den ene legen ha skallet til mannen, slik at han mistet en tann. Etter det Dagbladet kjenner til, skal legene ha truet med å skade mannen fysisk dersom han ikke gjorde som de sa.

Seinere samme kveld aksjonerte politiet mot legene, mens de hadde en fest. Hovedtiltalte satte seg til motverge under arrestasjonen. I følge tiltalen skal han ha skallet og slått en politibetjent, i tillegg til at han tok kvelertak på tjenestemannen. Politimannen fikk et kutt i panna og måtte sy fem sting. Tiltalte skal også ha slått en politikvinne to ganger i ansiktet. 33-åringen, som i dag arbeider som medisinsk forsker, erkjente i retten i formiddag straffeskyld for alle de voldelige forholdene. Legen avviste likevel at han var på et torpedooppdrag for en venninne som hadde mistet CD-spilleren. Han hevdet at han og kollegaen oppsøkte mannen som ble skallet av egen fri vilje, og at han var ikke hyret for å få tilbake spilleren. Politiet fant 1,8 gram hasj i leiligheten der legene ble pågrepet. Det ble osgå påvist at legen var påvirket av det narkotiske stoffet ecstasy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer