Skandale på prinsenes skole

LONDON (Dagbladet): Fyll, narkotikamisbruk, tyverier, skyting med luftvåpen, mobbing og mishandling er avdekket ved skolen der de engelske prinsene er elever. Prins William og prins Harry er elever ved snobbeskolen Eton utenfor Windsor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her går elevene fortsatt i kjole og hvitt på skolen. Nå er imidlertid den kostbare og prestisjefylte skolen rammet av nok en kjempeskandale. Mandag ble en ung elev funnet død på rommet sitt. Han hadde tatt sitt eget liv. Nicolas Taylor (15) kom ikke ned til frokost, og en kamerat gikk for å hente ham og fant ham død.

Dette har igjen satt søkelyset på den snobbete Eton-skolen. Her går bare gutter, og de aller fleste er rikmannssønner. Foreldrene betaler årlig 150000 kroner i skolepenger, og forventer resultater. Mange er nå i tvil om skolen er i stand til å levere de ønskede resultatene.

Mobbing

Det er ingen som vet hvorfor Nicolas Taylor tok sitt eget liv. Han var flink på skolen, og han har ikke gitt uttrykk for depresjoner. Medelever av ham hevder imidlertid at han fikk gjennomgå av eldre elever i boligkomplekset hvor han bodde.
Prins William og prins Harry går på Eton. Det var prinsesse Diana som bestemte at William skulle gå der, rett og slett fordi skolen ligger nærmere London enn de privatskolene kongefamilien tidligere har brukt.

Eton er imidlertid kjent for mobbing. Hierarkiet er knallstrengt, og de yngste elevene sliter med å trives. Det er også kjent at mange av elevene trives med å drikke, og mange røyker narkotika. Penger har de jo nok av.

Skandaler

Eton har vært forfulgt av skandaler, og stadig flere krever nå at den konservative ledelsen rydder opp engang for alle. Det er imidlertid ikke lett, ettersom elevmassen har mektige foreldre som ikke ser noe galt i det sønnene fordriver tida med.

Skandale på skandale har vært rapportert fra Eton:

  • Salg av narkotika på skolen.
  • Tyverier fra rommene.
  • Overfall av unge elever, og bruk av våpen.
  • Elev skutt i ansiktet med luftpistol.

Dette er kriminelle forhold, men de som har vært elever ved Eton forteller om langt større problemer:

- Det psykiske problemet er verst. Både skole og hjem krever at man skal gå ut fra skolen som stjerner. Dette presset er ikke alltid like lett å takle for mange. Jeg vet at mange har tatt sitt eget liv, hevder journalist Bill Coles i The Sun, som selv har vært elev ved Eton.

PÅ SKOLEVEIEN: Prins Harrt korrekt antrukket på vei til første skoledag på Eton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer