NRK slaktes etter Christian Eriksens kollaps

- Skandale

NRK får skarp kritikk for at de viste bilder av en bevisstløs Christian Eriksen i flere minutter etter at han segnet om. Men redaktøren tar ikke selvkritikk.

SKJERMET: De danske landslagsspillerne måtte stille seg opp foran lagkameraten Christian Eriksen for å hindre kameraene i å filme ham. Foto: Stuart Franklin / AP / NTB
SKJERMET: De danske landslagsspillerne måtte stille seg opp foran lagkameraten Christian Eriksen for å hindre kameraene i å filme ham. Foto: Stuart Franklin / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det har kokt på sosiale medier etter at de sjokkerende bildene av en bevisstløs Christian Eriksen ble kringkastet, etter at han kollapset på gressmatta i Parken.

- Er det ingen hjemme i NRK?

Den internasjonale produksjonen, som NRK lenge videreformidlet, ble liggende med bilder tett på Eriksen, også mens han fikk hjertekompresjoner. Opptak viser at NRK i to minutter viste nærbilder av situasjonen, også etter at de danske spillerne stilte seg opp for å skjerme lagkompisen.« Kan ikke i alle fall @NRK_Sport kutta sendingen fra Parken da, hvis den internasjonale produseren ser det som viktig å vise bildene av gjenopplivning? Skandale! Jeg skrudde av nå. Orker ikke», skriver Lasse Vangstein, som står bak podcasten «Toppfotball» på Twitter.

Også gjennom fotballbladet Josimars Twitter-konto får statskanalen ramsalt kritikk.

«Det vi ser og hører nå. Er det ingen hjemme i NRK?»

- Det jævligste jeg har sett

Tidligere fotballspiller og TV 2-profil Jesper Mathiesen var blant dem som reagererte sterkt på bildene fra København lørdag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer