PAKKER SAKENE  En ansatt i Lehman Brothers har ryddet kontoret etter konkursen. Foto: Chris Hondros/Getty Images/AFP
PAKKER SAKENE En ansatt i Lehman Brothers har ryddet kontoret etter konkursen. Foto: Chris Hondros/Getty Images/AFPVis mer

Skandalebank må selge millionkunst

Auksjon med 400 verk, alt går til Lehman-kreditorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det er forventet at den amerikanske konkursdomstolen vil gi grønt lys for en auksjon av kunstverk fra investeringsbanken Lehman Brothers 25. september.

Totalverdien til verkene er anslått til ti millioner dollar, eller nærmere 65 millioner kroner, og pengene skal gå til bankens kreditorer.  

Store navn Andy Warhol, Damien Hirst, Gerhard Richter, Richard Prince, Takashi Murakami og John Currin er blant kunstnerne bak de rundt 400 kunstverkene som sannsynligvis går under hammeren i september.  

Ikke det første som selges Lehman Brothers har allerede solgt unna en del kunst siden konkursen i 2008, men en del har altså blitt holdt tilbake,  

-Det var ikke behov for et panikksalg, sier talskvinne for Lehman Brothers Kimberly Macleod. Økonomien er bedre nå, og dette er et bra tidspunkt for å maksimere verdien av kunsten, legger hun til.  

Gode tider for moderne kunst Lehmans salg kommer på et tidspunkt der etterspørselen etter moderne kunst er på vei oppover.De årlige vårsalgene på Sothebys og Christies har enten møtt eller overgått salgsforventningene.

Verket med den høyeste prisforventningen er for øvrig "We?ve Got Style (The Vessel Collection — Blue)" fra 1993 av Damien Hirst.

Forventet auksjonspris er mellom 800 000 og 1,2 millioner dollar.

 TIL SALGS  John Currins Shakespeare Actress er et av bildene som auksjoneres bort. Foto: AP Photo/Sotheby's
TIL SALGS John Currins Shakespeare Actress er et av bildene som auksjoneres bort. Foto: AP Photo/Sotheby's Vis mer