Skandaleguvernør sparket

Korrupsjonssiktede Rod Blagojevich bannlyst fra alle offentlige verv i Illinois.

SPARKET I SKAM: Den korrupsjonstiltalte Illinois-guvernøren Rod Blagojevich ble torsdag sparket fra stillinga, etter at samtlige av medlemmene i delstatsforsamlinga fant ham skyldig. Her møter han pressen straks etterpå. Foto: SCANPIX/AP Photo/Nam Y. Huh
SPARKET I SKAM: Den korrupsjonstiltalte Illinois-guvernøren Rod Blagojevich ble torsdag sparket fra stillinga, etter at samtlige av medlemmene i delstatsforsamlinga fant ham skyldig. Her møter han pressen straks etterpå. Foto: SCANPIX/AP Photo/Nam Y. Huh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagladet.no): Den korrupsjonsanklagede skandaleguvernøren Rod Blagojevich er sparket fra guvernørsstillinga, etter at delstatsforsamlinga natt til fredag, norsk tid, enstemming erklærte ham for maktmisbruk.

Demokraten ble også bannlyst fra alle offentlige verv i delstaten. Også dette ble enstemmig vedtatt.

Sa seg uskyldigBlagojevich er anklaget for å ha forsøkt å selge tidligere senator Barack Obamas sete i Senatet til høystbydende, i kjølvannet av fjorårets presidentvalg.

— Jeg er her for å appellere til rettferdighetssansen, til ansvarsfølelsen og til sannheten, sa Blagojevich i sin forsvarstale, hvor han satte seg i offerrollen og fortsatte å hevde uskyld.

— Dersom jeg hadde følt at jeg gjorde noe galt, så ville jeg gått fra stillinga i desember. Dersom jeg brøt en lov, så ville jeg stilt meg selv ansvarlig og fratrådt i desember. Dere kan ikke bevise noe kriminelt, siden det ikke har skjedd, sa Blagojevich ifølge CNN.

Bønnfallelsen falt for døve ører, og de 59 medlemmene i forsamlinga fant Blago skyldig og tok fra ham stillinga i skam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer