Bufetat, region vest

Skandale­institusjonens eier får krass kritikk

Bufetat var kjent med store utfordringer og flere alvorlige hendelser ved Vestlundveien ungdomssenter i perioden 2015 til 2018. De klarte likevel ikke å gjøre noe med det.

NARKOFEST: I september 2014 holdt beboere og bydelsungdom narkofest i loftsstua på Vestlundveien ungdomssenter. Foto: Privat
NARKOFEST: I september 2014 holdt beboere og bydelsungdom narkofest i loftsstua på Vestlundveien ungdomssenter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det som framkommer av rapporten er svært alvorlig. Slik jeg leser den, hadde regionledelsen kjennskap til så mange alvorlige forhold knyttet til Vestlundveien ungdomssenter at de burde ha vært i stand til å ta affære, sier varsler Rolf Fredrik Fredriksen.

I et varsel sendt til barne- og likestillingsministeren i juni i fjor, hevdet Fredriksen at regionledelsen i Bufetat, region vest ble informert om grove avvik ved den statlige barnevernsinstitusjonen i 2016, uten å ta grep.

I varselet fikk statsråden vite at den tidligere spesialrådgiveren ved regionkontoret i Bergen og en kollega av ham i Bufetats kvalitetsteam «avdekket alvorlige hendelser og praksis ved institusjonen».

«Gjennomgangen med Vestlundveien i 2016 var noe av de mest graverende avvikene jeg har vært med på i min karriere, men det ble ikke tatt tak i fra regionledelsen», het det i varselet.

Kraftig kritikk

I kvalitetsgjennomgangen i 2016 ble det funnet store bemanningsproblemer, høyt sykefravær og utstrakt bruk av ufaglært arbeidskraft på Vestlundveien ungdomssenter.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) satte ut behandlingen av varslingssaken til Kluge advokatfirma, som i januar i år kom med sin rapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer