Skandaleløst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): De skumle Illuminati-mennene, nesten alle konspirasjoners fedre, har kidnappet fire kardinaler, og nå har de – Gud hjelpe oss – planlagt å sprenge Peterskirken i lufta med antimaterie fra Sveits. Heldigvis vet Robert Langdon hvordan man skal knekke koden og redde dagen.

SÅ LANGT ER alt vel. Filmversjonen av Dan Browns «Engler og Demoner» har verdenspremiere 13. mai, og denne uka var det filmteam på besøk i Roma i anledning den aller første pressevisningen. Regissør Rom Howard var der, Tom Hanks, som spiller helten Robert Langdon, var der, og det var falske barokkstatuer og falske sveitsergardister og annet tilbehør fra det storslåtte promotion-opplegget. Det eneste som manglet var debatten. Hvorfor har ikke Vatikanet reagert denne gangen?

FOR TRE ÅR siden, da daVincikoden hadde premiere, var det mer sus i kardinalgevantene. Kardinal Francis Arinze oppfordret katolikker verden over til å saksøke Dan Brown og filmselskapet. Erkebiskop Severino Poletto mente filmen var frastøtende. Erkebiskop Angelo Amato ville ha boikott. Og

Regissør Ron Howard talte

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer