STORTABBE:  Politiet i engelske Guildford har måttet gi utallige unnskyldninger til sinte Twitter-brukere etter en betjent la ut tweeten «Politiet 1 Utlendinger 0!! #ViVilTaDere». Foto: Skjermdump, Twitter
STORTABBE: Politiet i engelske Guildford har måttet gi utallige unnskyldninger til sinte Twitter-brukere etter en betjent la ut tweeten «Politiet 1 Utlendinger 0!! #ViVilTaDere». Foto: Skjermdump, TwitterVis mer

Skandalemelding på Twitter: «Politiet 1 Innvandrere 0!!»

Engelsk politi har fått gjennomgå for denne tweeten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag la en betjent ved Guildford politistasjon i Surrey ut en tweet som ble litt for hard kost for både politiledelsen og twitterbrukerne.

#ViVilTaDere Etter en operasjon hvor politiet hadde arrestert flere innvandrere for brudd på utlendingsloven, ble betjenten med ansvaret for politiets Twitter-konto litt for ivrig.

Han la ut meldingen «Politiet 1 Utlendinger 0!! #ViVilTaDere». Og det tok ikke mange minutter før det haglet svar om at politiet var rasistike og «en skam».

Meldingen ble raskt fjernet, og politiet har siden måttet gi unnskyldninger i både øst og vest.

- Surrey-politiet vil ikke tolerere språk som er nedsettende eller upassende. Meldingen ble raskt fjernet og en unnskyldning lagt ut, sier Surrey-politiet i en pressemeldling, ifølge BBC.

Reprimande Betjenten som la ut meldingen har fått tilsnakk, og politiet understreker at meldingen ikke reflekterer Surrey-politiet sitt syn på innvandrere.

Og dette er langt fra første gang en offentlig ansatt har gått på en smell på Twitter. Onsdag fikk en rådgiver ved Det hvite hus sparken, etter han i lengre tid hadde spydd edder og galle om sine kolleger på Twitter. En litt morsommere variant så vi da Susan Boyles plateselskap inviterte folk til «#susanalbumparty».