Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skandalen skadelig for David Cameron

Statsminister David Cameron kommer til å få svi på meningsmålingene så lenge avlyttingsskandalen i News of the World pågår, mener ekspert.

Foto: PETER MACDIARMID/AFP
Foto: PETER MACDIARMID/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andy Coulson, tidligere redaktør for News of the World og pressesjef for britenes statsminister, ble fredag avhørt av politiet i forbindelse med avlyttingsskandalen. Coulsons forbindelsen til regjeringen er svært skadelig for statsminister David Cameron, mener Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad.

- Dette er skadelig for Cameron fordi Coulson blir assosiert med statsministeren. Det at han fikk innpass, vitner om dårlig dømmekraft. Så lenge dette pågår, vil regjeringen være i et dårlig lys, sier Mustad til NTB.

- Det vil ikke felle ham, men Cameron vil merke det godt på meningsmålingene.

For lang tid Cameron brukte for lang tid på å kvitte seg med Coulson, og dette henger ved statsministeren fortsatt, ifølge Mustad.

- Han burde skjønt på et tidligere tidspunkt at det var problemer med å ansette ham. Og da det ble kjent at han var kjent med deler av det som pågikk, burde han ha sparket ham umiddelbart.

Mustad sier det kanskje ikke er så rart at Robert Murdoch legger ned News of the World.

- Etter hvert som det synker inn, så er det kanskje ikke så rart. Avisen går i underskudd for News International, sier Mustad, som også peker på at Murdoch også muligens ofrer avisen for å sikre oppkjøpet av BSkyB.

«Sunday Sun» - Murdoch i ferd med å kjøpe opp BSkyB, så dette er også en politisk motivert avgjørelse med tanke på prosessen med godkjenning som pågår i regjeringen, sier Mustad, som tror det kommer en søndagsutgave av The Sun når situasjonen har roet seg.

Storbritannia-eksperten tror også det kommer til å komme fram mer skitt under granskningen av metodene News of the World brukte.

- Murdoch gjør nok dette også for å være forut for det og dempe reaksjonene på det som kommer.

(NTB)