Norgesaktuelle Hillary Clinton:

Skandalene som har fulgt henne i tiår

For nordmenn er hun først og fremst tidligere førstedame og presidentkandidat. For amerikanere er bildet av Hillary Clinton uhyre mer skandaleombrust.

OMRINGET AV KONTROVERSER: Tidvis har den tidligere førstedamen, senatoren, utenriksministeren og presidentkandidaten Hillary Clinton nærmest vært omsvøpet av skandaler. Det er én av grunnene til at hun er så uppoulær i visse deler av det amerikanske samfunnet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
OMRINGET AV KONTROVERSER: Tidvis har den tidligere førstedamen, senatoren, utenriksministeren og presidentkandidaten Hillary Clinton nærmest vært omsvøpet av skandaler. Det er én av grunnene til at hun er så uppoulær i visse deler av det amerikanske samfunnet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun lå foran på målingene, men så kom den famøse «oktober-overraskelsen», smellen alle kandidater frykter i amerikanske presidentvalg.

FBI hadde funnet nye e-poster som kunne knyttes til etterforskningen av Hillary Clintons kritikkverdige e-postrot. Nå skulle det føderale byrået gjenoppta etterforskningen, annonserte forhenværende FBI-sjef James Comey 28. oktober 2016.

E-postene ble funnet på datamaskinen til sexskandaliserte Anthony Weiner, New York-demokraten som en gang skinte så sterk på den politiske stjernehimmelen. Han var ektemannen til Huma Abedin, Clintons superrådgiver.

Det var en pil i Clinton-kampanjens akilleshæl, og en av grunnene til at USAs president i dag heter Donald Trump. Det mener hun i alle fall selv.

Det var også en klassisk Clinton-skandale, mener tidsskriftet The Atlantic. En av mange hun har vært gjennom.

Svertet anklagere

- Det er noe ved Hillary Clintons person som skaper negative holdninger, begynner Svein Melby, USA-ekspert og seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier (IFS), når han skal forklare Clintons upopularitet i deler av det amerikanske samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer