Skandalene var viktige

Mange amerikanske velgere oppgir at Clintons Lewinsky-affære og Bush' fyllekjøring var viktige for deres stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt under halvparten av velgerene som er spurt i en valgdagsmåling oppgir at Clinton-skandalene har hatt betydning for dem. Syv av to Bush-velgere mener skandalene var viktige.

En av tre Bush-velgere sa at det å stemme mot Clinton var en av grunnene til at de stemte for Bush.

To tredjedeler av de spurte sa Clinton vil bli husket mer for skandalene enn for sitt lederskap. Men flertallet sa at de var fornøyd med hans innsats som president.

Fyllekjøring

En av fire velgere oppga at forrige ukes avsløring av at George W. Bush ble tatt for fyllekjøring i 1976 var viktig. Disse tallene er ikke inndelt i demokrater og republikanere, men siden avsløringen ikke hadde så altfor stor innvirkning på de siste dagenes meningsmålinger er det stor grunn til å tro at de som oppgir fyllekjøringa som en viktig sak allerede var Gore-velgere.

Sakene viktigst

Skandalene til tross, et solid flertall av velgerne sier at kandidatenes synspunkt på «the issues» var viktigere for dem enn lederskap og personalitet.

Bush vant blant velgere som oppga at de var opptatt av utenrikspolitikk og skatt, og blant velgere som ønsker en ærlig president med godt lederskap og gode evner til å takle kriser. Gore fikk sine stemmer fra velgere som var opptatt av helse, økonomi utdanning, og blant velgere som ønsket en president med politisk erfaring og evnen til å forstå kompliserte spørsmål.

IKKE SÅ VIKTIG... Fire år gamle Kenneth Taylor-Askew synes ikke valget er så viktig i det hele tatt. Her i stemmelokalet med sin far Marlon, som avga sin stemme i Temple, Texas.