ARRESTERT:  Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks. Foto:  REUTERS/Phil Noble/Files
ARRESTERT: Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks. Foto: REUTERS/Phil Noble/FilesVis mer

Skandaleredaktør Rebekah Brooks arrestert i London

I forbindelse med avlyttingsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks, er arrestert i forbindelse med avlyttingssaken i Storbritannia, melder Sky News.

43-åringen skal være mistenkt for kommunikasjonsovervåking og korrupsjon i forbindelse med anklagene om at journalister har hacket seg inn på telefonene til kjente personer og ofre i kriminalsaker.

Bekrefter Politiet bekrefter at Brooks er arrestert overfor BBC. De skriver også at politimenn som etterforsker beskyldninger om bestikkelser av politiet var involvert i arrestasjonen.

Ifølge Brooks' PR-talsperson, var den tidligere redaktøren på politistasjonen i London for å hjelpe til med etterforskningen.

- Vi kan ikke gi noen kommentarer utover dette, siden det dreier seg om en pågående politietterforskning, sier han til Sky News.

Trakk seg Brooks er den tiende personen som blir arrestert i forbindelse med den ulovlige telefonavlyttingen.

Hun var sjefredaktør i News of the World mellom 2002 og 2003, da journalister angivelig skal ha hacket seg inn på telefonen til den 13 år gamle jenta Milly Dowler. 13-åringen ble meldt savnet i 2002, og seinere funnet drept.

Brooks ble seinere toppsjef i avisforlaget News International, et datterselskap av Rupert Murdoch-eide News Corporation. På fredag trakk hun seg imidlertid fra sin stilling på grunn av avlyttingsskandalen.

Sluttpakke «Mitt ønske om å forbli på broen har gjort meg til et brennpunkt i debatten. Dette flytter fokuset vekk fra våre ærlige framstøt på å fikse problemene. Jeg har derfor levert en oppsigelse til Rupert og James Murdoch», skrev hun i en uttalelse i forbindelse med oppsigelsen, gjengitt hos The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Daily Mail får hun trolig en sluttpakke på om lag 30 millioner kroner.

Dette beløpet skaper trolig misnøye hos de tidligere ansatte i News of the World som har mistet sine jobber etter at søndagstabloiden ble lagt ned i forrige uke.

- Unnskyld! På tross av nedleggelsen, har avlyttingsskandalen skapt store problemer den kontroversielle mediemogulen Rupert Murdoch. Blant annet har det vært mange debatter om de tette forholdene mellom politikere og toppsjefer i News Corp.

Murdoch måtte også gi opp håpet om å slå klørne i majoriteten av aksjene i Storbritannias største kommersielle tv-kanal, BSkyB.

Labour-leder Ed Miliband sier nå at Murdochs medieimperium har for stor makt, og bør oppløses.

Murdoch selv kom i går med en offentlig unnskyldning publisert i en rekke britiske aviser.

UNNSKYLD! Dette brevet signert mediemogul Rupert Murdoch sto i går på trykk i en rekke britiske aviser. Foto: AP Photo/Sang Tan AFP PHOTO/BEN STANSALL
UNNSKYLD! Dette brevet signert mediemogul Rupert Murdoch sto i går på trykk i en rekke britiske aviser. Foto: AP Photo/Sang Tan AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer