Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skandaleredaktør Rebekah Brooks arrestert i London

I forbindelse med avlyttingsskandalen.

ARRESTERT:  Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks. Foto:  REUTERS/Phil Noble/Files
ARRESTERT: Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks. Foto: REUTERS/Phil Noble/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere sjefredaktør i News of the World, Rebekah Brooks, er arrestert i forbindelse med avlyttingssaken i Storbritannia, melder Sky News.

43-åringen skal være mistenkt for kommunikasjonsovervåking og korrupsjon i forbindelse med anklagene om at journalister har hacket seg inn på telefonene til kjente personer og ofre i kriminalsaker.

Bekrefter Politiet bekrefter at Brooks er arrestert overfor BBC. De skriver også at politimenn som etterforsker beskyldninger om bestikkelser av politiet var involvert i arrestasjonen.

Ifølge Brooks' PR-talsperson, var den tidligere redaktøren på politistasjonen i London for å hjelpe til med etterforskningen.

- Vi kan ikke gi noen kommentarer utover dette, siden det dreier seg om en pågående politietterforskning, sier han til Sky News.

Trakk seg Brooks er den tiende personen som blir arrestert i forbindelse med den ulovlige telefonavlyttingen.

Hun var sjefredaktør i News of the World mellom 2002 og 2003, da journalister angivelig skal ha hacket seg inn på telefonen til den 13 år gamle jenta Milly Dowler. 13-åringen ble meldt savnet i 2002, og seinere funnet drept.

Brooks ble seinere toppsjef i avisforlaget News International, et datterselskap av Rupert Murdoch-eide News Corporation. På fredag trakk hun seg imidlertid fra sin stilling på grunn av avlyttingsskandalen.

Sluttpakke «Mitt ønske om å forbli på broen har gjort meg til et brennpunkt i debatten. Dette flytter fokuset vekk fra våre ærlige framstøt på å fikse problemene. Jeg har derfor levert en oppsigelse til Rupert og James Murdoch», skrev hun i en uttalelse i forbindelse med oppsigelsen, gjengitt hos The Guardian.

Ifølge Daily Mail får hun trolig en sluttpakke på om lag 30 millioner kroner.

Dette beløpet skaper trolig misnøye hos de tidligere ansatte i News of the World som har mistet sine jobber etter at søndagstabloiden ble lagt ned i forrige uke.

- Unnskyld! På tross av nedleggelsen, har avlyttingsskandalen skapt store problemer den kontroversielle mediemogulen Rupert Murdoch. Blant annet har det vært mange debatter om de tette forholdene mellom politikere og toppsjefer i News Corp.

Murdoch måtte også gi opp håpet om å slå klørne i majoriteten av aksjene i Storbritannias største kommersielle tv-kanal, BSkyB.

Labour-leder Ed Miliband sier nå at Murdochs medieimperium har for stor makt, og bør oppløses.

Murdoch selv kom i går med en offentlig unnskyldning publisert i en rekke britiske aviser.

UNNSKYLD! Dette brevet signert mediemogul Rupert Murdoch sto i går på trykk i en rekke britiske aviser. Foto: AP Photo/Sang Tan AFP PHOTO/BEN STANSALL
UNNSKYLD! Dette brevet signert mediemogul Rupert Murdoch sto i går på trykk i en rekke britiske aviser. Foto: AP Photo/Sang Tan AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer