Trymmen sin skål

Skandaleskål ble landeplage: - Angrer ingenting

Øyvind Klementsen (60) havnet på hele Norges lepper etter «Trymmen sin skål» på FNBs valgvake i Bergen. Nå snakker han ut.

«TRYMMEN SIN SKÅL»: Flere reagerte på Øyvind Klementsens (60) «Trymmen sin skål» på FNBs valgvake i Bergen. Nå har det blitt søt musikk. Video: Dagbladet og ABC Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Like etter at forhåndsstemmene var talt opp og de første prognosene begynte å komme inn i Bergen klokka 21.00 på valgkvelden 9. september, brøt det ut full jubel på Folkeaksjonen nei til mer bompengers valgvake.

Én mann laget mer leven enn de fleste, nemlig Øyvind Klementsen (60). Han dro i gang en svært høylytt skålesang for lokalpartiets leder Trym Aafløy.

«Dette skal være Trymmen sin skål» brølte han ut da han reiste seg opp foran i lokalet med omkring 30 pressefolk fra hele landet til stede.

«BÅNN I BØTTEN»: Det erklærte Øyvind Klementsen da han ble kastet ut av FNBs valgvake på valgdagen. Nå er humøret bedre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«BÅNN I BØTTEN»: Det erklærte Øyvind Klementsen da han ble kastet ut av FNBs valgvake på valgdagen. Nå er humøret bedre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Helt utrolig

En time etterpå ble det et oppstyr uten like da Klementsen ble bedt om å forlate valgvaken. Han nektet, og serverte i stedet noen voldsomme verbale skyllebøtter til Aafløy og andre partikolleger. Til slutt ble han ført ut av lokalet av vektere.

- Et av årets bedre refrenger

Vi ba Dagbladets musikkanmelder Mathias Rødahl gi sin vurdering av remixen:

«YouTube-moroklumper som lager låter av gale politikere er jo ikke akkurat et nytt fenomen. Likevel vil jeg påstå at rap-remiksen av Øyvind Klementsens legendariske rølpeskål leverer et av årets bedre refrenger uansett sjanger. Litt døve bars fra Trym selv kanskje, men som helhet følger låta definitivt i fotsporene til Bergens stolte raptradisjoner.»

Det har vært stille fra Klementsen siden den gang, men nå snakker han ut om hendelsen. Først og fremst på grunn av en remix som er laget av låta, som denne uka har gått sin seiersgang på YouTube.

Se hele «Trymmen sin skål» i videovinduet øverst!

«Trymmen sin skål»-remixen er fredag ettermiddag sett 25 000 ganger, og «vokalisten» selv er fra seg av begeistring.

- Det har vært kjempe. Det har vært helt utrolig. Jeg får telefoner fra hele landet og har aldri vært borti liknende. Da Brann spilte mot Kristiansund i helga, sang hjemmefansen «Trymmen sin skål», sier Klementsen til Dagbladet.

- Angrer ikke

Det ble virkelig furore på valgkvelden med potensielt hele Norge som publikum.

- Jeg angret litt på det i etterkant, men jeg er typen som tenker at gjort er gjort. Det er lett å være etterpåklok og remixen er fin, sier Klementsen.

- Nå angrer jeg ingenting. Jeg kan gå med hevet hode, sier han.

Leder i Bergen FNB, Trym Aafløy, er ordknapp om låta.

- Jeg har ikke sett den, så den skal jeg ikke uttale meg om. Den er sikkert morsom, sier Aafløy til Dagbladet.

Remiksen er laget av YouTube-brukeren «Songar frå Nyheitene» basert på Dagbladet og ABC Nyheters videoopptak. Dagbladet har vært i kontakt med brukeren.

«Det er kjekt med skryt, men eg ynskjer å vere anonym», svarer vedkommende.

Gjemte seg under caps

EN SKÅL: For Trym Aafløy, som sier han ikke har sett remixen av skålesangen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EN SKÅL: For Trym Aafløy, som sier han ikke har sett remixen av skålesangen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Forrige helg hadde skålesangen fra valgvaken hovedrollen i NRK Satiriks. Neste uke blir den også å se på TV 2s nye sportsprogram Kanonball.

Likevel innrømmer Klementsen at det ble vel mye trykk i dagene etter valget.

- Det var så press på telefonen at jeg måtte skru den av, og jeg var et stykke nede. Remiksen reddet meg personlig på alle mulige måter.

- I dagene etter gikk jeg med caps for å ikke bli kjent igjen, sier Klementsen.

I ORDFØRERSETET: Morten Klementsen kan potensielt bli Norges første bompenge-ordfører etter at Folkeaksjonen nei til mer bompenger ble største parti i den nye storkommunen Alver. Vi møtte ordførerkandidaten på hjemmebane. Reporter: Trym Mogen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Han sier han også har fått støtte fra partimedlemmer i FNB, et parti han selv ikke er medlem i nå.

- Jeg er langt fra inne i varmen nå, men klarer meg, sier han.

FNB gjorde et brakvalg i Bergen med 16,7 prosent av stemmene og elleve plasser i bystyret. I den nye storkommunen Alver nord for Bergen ble FNB, for øvrig leder av Klementsens bror, Morten Klementsen, største parti med 22,2 prosent av stemmene. Partiet seg ikke ut til å få makt i noen av kommunene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer