Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skandaløse på integrering

Vi kan takke oss selv for at vi nå har problemer med kriminelle asylsøkere og innvandrere i Norge. Det mener SVs kronprinsesse Inga Marte Thorkildsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

P>

27-åringen har aldri vært redd for å stikke fram hodet. Nå vil hun gjerne skape enda mer bråk i innvandringsdebatten.

Kort vei til trøbbel

- Vi har en skandaløs integreringspolitikk i dette landet. Det er ikke det minste rart at vi nå har fått problemer. Jeg er overbevist om at blant annet manglende norskopplæring får mange asylsøkere til å føle seg utenfor, sier Inga Marte Thorkildsen.

- Men manglende språkopplæring gjør vel ingen kriminelle?

- Det er ikke tvil om at en del av kriminaliteten i Norge er et resultat av fremmedgjøring av innvandrere. Uten språk kommer de ingen vei. Det er vårt ansvar. Men samtidig er det viktig å understreke at Norge aldri må bli noe fristed for kriminelle. Det er også utrolig viktig at vi får raskt ut de menneskene som ikke har krav på asyl i Norge, sier hun.

SVs justispolitiske talskvinne har heller ingen tro på at det nytter å begrense innvandringen for å få mindre kriminalitet, slik Kripos-sjef Arne Huuse har foreslått.

- Vi har en veldig streng innvandringspolitikk allerede. Dessuten får vi ikke gjort noe med kriminaliteten begått av blant annet annen generasjons innvandrere som bor i Norge ved å stenge grensene for andre. Vi må heller innse at vi har de problemene vi har, og jobbe med dem.

Hos politiet

I sommerferien skal Inga Marte Thorkildsen jobbe ei uke hos politiet i Vestfold. Det gjør hun for å bli bedre kjent med politiets arbeid og kanskje også forstå mer av hvordan de kriminelle miljøene fungerer.

- Jeg tror det blir veldig lærerikt å være med politiet. I fjor jobbet jeg i fengsel. Jeg traff alle slags mennesker og hadde blant annet flere samtaler med seksuelle overgripere. Alle politikere burde komme seg mer ut blant de gruppene vi arbeider med på Stortinget, sier hun.

Inga Marte Thorkildsen er SVs mest omtalte kvinne etter Kristin Halvorsen, og 27-åringen har blitt beskyldt for å være PR-kåt. Det mener hun ikke stemmer.

- Dere skulle bare visst hvor mye jeg sier nei til. Et ukeblad spurte meg for en stund siden om jeg kunne ligge naken i et skjell som en moderne venus. Jeg stiller heller ikke opp når aviser vil ha bilde av meg i min fineste genser, eller på reportasjer om designkjøkken. Jeg sier nei til det jeg mener ikke er relevant for jobben min, sier hun.

- Kunne du en gang tenke deg å ta over som SV-leder?

- Nei, er du gal. Jeg er nok gift med det partiet som det er allerede, sier Inga Marte Thorkildsen, som gleder seg til å reise på ferie til København sammen med sin virkelige ektemann Lars.

JOBBER HOS POLITIET: Inga Marte Thorkildsen skal bruke sommerferien til blant annet å jobbe hos politiet i Vestfold. Bortsett fra det skal hun spise mest mulig jordbær.