Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skandia og Storebrand sammen om skadeforsikring

Storebrand og det svenske forsikringsselskapet Skandia slår seg sammen og danner et nytt selskap for skadeforsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye selskapet har bak seg eiendeler på om lag 49 milliarder kroner. Hvert år regner det med å få inn om lag 2,3 milliarder kroner i premier.

Svenske Bo Ingemarson blir konsernsjef i den nye skadeforsikringsgruppen. Storebrands konsernsjef Åge Korsvold blir styreformann.

Med seg i styret får han blant andre tidligere justisminister Grete Faremo.
Myndighetene i Norge og Sverige må godkjenne den nye gruppen før den kan bli etablert. Konkurransemyndighetene i de to landene må også gjøre det.

Hovedkontoret skal ligge i Stockholm, mens divisjonene for privatmarkedet og for sjø- og energiforsikringer skal ledes fra Norge.
Svenske Bo Ingemarson blir konsernsjef i den nye skadeforsikringsgruppen. Storebrands konsernsjef Åge Korsvold blir styreformann. Med seg i styret får han blant andre tidligere justisminister Grete Faremo.

Skandia skal eie 56 prosent av kapitalen i det nye selskapet, mens Storebrand skal eie 44 prosent. Likevel skal de to eierselskapene hver ha 50 prosent av stemmene i det nye selskapet. Raskere utvikling av nye forsikringsprodukter og innsparinger av kostnader blir nevnt som hovedgrunner for sammenslåingen.

Det er forventet at den nye gruppen vil oppnå årlige kostnadsreduksjoner på 440 millioner kroner etter tre års drift. (NTB-TT)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media