Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skandia-salg granskes - Heyerdahl på defensiven

Presset øker mot Orklas mektige konsernsjef Jens P. Heyerdahl d.y. Han må forlate styret og står foran full gransking av selskapets omstridte aksjesalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orklas nye styre skal granske svenske Skandias salg av 8,4 prosent av Orkla-aksjene til nederlandske Rabobank. Stein Erik Hagen har hevdet at Jens P. Heyerdahl hadde en finger med i spillet, da han ble nektet å kjøpe aksjeposten for 300 millioner kroner mer enn den ble solgt for.

Flere medier har meldt at Kjell Inge Røkke er den reelle eieren av aksjeposten.

- Vi skal trekke inn uavhengige instanser, og gir oss ikke før vi har tilfredsstillende svar. Dette skal være en åpen prosess, der den endelige rapportan skal offentliggjøres, forsikrer den kommende styreformann, Åge Korsvold.

Jens P. Heyerdahl har avvist at han har noe med den omstridte aksjeposten å gjøre, men har nektet å forklare seg ytterligere både til media, sin egen bedriftsforsamling og styret.

Han avdramatiserer sin avgang fra styret, og sier at dette for ham er et rent praktisk spørsmål. Han ønsker Sveaas velkommen i styret, og sier Orkla prinsipielt mener at de store aksjonærene bør sitte i styret.