Skandiabanken advarer mot svindlere

- Vi har fått masse henvendelser fra både kunder og ikke-kunder de siste dagene.

ADVARER: Skandiabanken advarer mot svindlere som sender ut e-post der de ber om kortinformasjon. Skjermdump: Skandiabanken.no
ADVARER: Skandiabanken advarer mot svindlere som sender ut e-post der de ber om kortinformasjon. Skjermdump: Skandiabanken.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skandiabanken adverer mot masseutsendelser av flere ulike varianter svindelmail, som er blitt sendt ut fra «Skandiabanken» de siste ukene.

- Dette er en typisk phishingproblematikk, som denne gang rammer oss, sier informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson, til Dagbladet.

- Det er snakk om tre-fire ulike varianter. Noen er forseggjorte med bruk av vår logo, og noen har lite tekst så de kommer seg unna i forhold til språket. Men på de aller fleste er det mulig å se at mailene er krevet på dårlig norsk, sier han videre.

Mange henvendelser På sine nettsider har Skandiabanken lagt ut eksempler på de ulike typene svindelmail, så kundene kan verifisere at det er snakk om svindel.

Svindlerne er ute etter kortinformasjon som kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode, og frister gjerne med mulig gevinst eller refusjon av penger.

- Det som er litt spesielt nå er jo mengden, det er veldig, veldig mange som mottar disse mailene nå, sier Anderson.

- Vi har fått masse henvendelser fra både kunder og ikke-kunder de siste dagene, så det er tydelig at epostene sendes veldig spredt ut, men de treffer jo mange av våre kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer