KUTTER RENTA: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR Var snar å kutte renta denne gangen - like etter Skandiabanken.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KUTTER RENTA: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR Var snar å kutte renta denne gangen - like etter Skandiabanken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Skandiabanken først ute med rentekutt

DnB NOR følger rett etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Snaue 20 minutter etter at Norges Bank satte ned styringsrenta med 0,5 prosentpoeng, varslet Skandiabanken som første bank at de setter ned renta.

Skandiabanken opplyser at de setter ned renta på utlån og innskudd med inntil 0,60 prosentpoeng.

For nye lån gjelder nye rentebetingelser fra og med torsdag denne uken. For innskudd, kreditter og eksisterende lån vil nye rentebetingelser gjelde fra og med 19. mars.

Etter at bankene for noen rentemøter siden fikk voldsom kritikk for å vente for lenge med rentekuttene, konkurrerer de nå nærmest i å være først ute.

Billigere billån
- Vi har vært i dialog med våre kunder tidligere og meldt at vi ville foreta vår renteendring samtidig som Norges Bank offentliggjorde sin rentebeslutning. En fallende rente i Pengemarkedet talte også for å kutte renta, men vi valgte å vente til vi hadde hele bildet, og kuttet i dag sier informasjonssjef i Skandiabanken Jonny Anderson.

For de med billån i Skandiabanken er renteendringen spesielt gledelig. Billånskundene tilgodeses med et rentekutt på hele 0,60 prosentpoeng. Ny rentesats for billån blir 6,00 prosent effektiv.

Storebrand Bank var ikke først ute, men slår til med å sette ned sine renter på boliglån med inntil 0.65 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Storebrand Bank er nå 4.19 % nominelt.
 
- Grunnet rentenedsettelsen fra Norges Bank og at pengemarkedsrenten har gått ned, velger vi nå å sette ned renten, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Storebrand Bank.  

De nye rentesatsene gjelder fra 6. februar for nye lån. For eksisterende lån og innskudd vil de nye satsene gjelde fra 25. mars.

Noen minutter etter Skandiabanken fulgte DnB NOR etter med rentekutt på inntil 0,50 prosentpoeng.
Beste boliglånsrente i DnB NOR innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget blir etter dette 4,10 prosent.

Nordea følger etter
Også storbanken Nordea setter ned renta.

- Klart vi gjør det, sier bankens kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle til Dagbladet.no.

- Det lå ingen overraskelser i at Norges Bank valgte å sette ned renta i dag. Vi følger etter og setter renta ned med 0,5 prosentpoeng. For våre nye kunder trer rentenedsettelsen i kraft allerede førstkommende fredag. For våre andre kunder får den virkning fra 18. mars, sier Rune Sjøhelle.

Nordea har 120 000 boliglånskunder, og er nest størst i Norge på dette markedet.

- Ja, snart
Sparebanken Nord-Norge følger sentralbankens rentenedsettelse.

- Vi går ned med 0,5 - laveste boligrente 4,15 - to millioner innenfor 60 prosent.

- Var dette en vanskelig avgjørelse?

- Nei, vi har vurdert dette i forhold til pengemarkedsrenten. Vi tror den skal ytterligere ned, derfor tok vi denne beslutningen, sier informasjonssjef Leiv Arne Kristiansen til Dagbladet.no

Sparebank1 SR-Bank skal sette ned renta.

- Ja, vi setter ned renta, men hvor mye må vi komme tilbake til i neste uke, sier informasjonssjef Frode Sandal SR-Bank.

Det samme sier Landkreditt Bank.

- Ja, vi setter ned renta, men har enda ikke bestemt hvor mye, sier banksjef Unn Arntzen til Dagbladet.no.

Postbanken følger også etter, og opplyser i en pressemelding at de setter ned renta med inntil 0,5 prosentpoeng.