Skandinaver omkom i bussulykke i Tyrkia

Flere nordmenn lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk gutt og en dansk kvinne miistet livet i en bussulykke i Tyrkia fredag.

Flere nordmenn skal være lettere skadd.

Det var 27 passasjerer fra alle tre skandinaviske landene i bussen til reisearrangøren Ving da den veltet på vei inn til Alanya etter en utflukt til Taurusfjellene fredag ettermiddag, melder Expressen.

En 15 år gammel svensk gutt og en 68 år gammel dansk kvinne mistet livet, ifølge Expressen og Ekstra Bladet. I tillegg er tilstanden kritisk for ytterligere to svenske passasjerer, sier Charlotte Hallenkreutz, som er pressetalskvinne for Ving i Sverige.

Til NTB sier hun at det også var nordmenn på bussen, og at flere av dem har fått lettere skader. Men hun har ikke noe eksakt tall.

Joakim Edvardsson Reimar ved det svenske utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at det er skadde skandinaver, men han har ingen bekreftede tall.

Han sier at det svenske konsulatet i Alanya har besøkt dem som er skadd på sykehuset, fredag, og at en representant for det svenske generalkonsulatet i Istanbul reiser til Alanya lørdag morgen.

Bremsesvikt på rødt lys Hallenkreutz vet ikke noe om hvordan ulykken er skjedd eller hva årsaken var. Men det skal ikke ha dreid seg om en kollisjon med noe annet kjøretøy.

Tyrkiske medier melder om problemer med bremsene, og at bussen kan ha kjørt på rødt lys.

TV-bilder viser bussen på siden i en trafikkert gate i byen, mens skadde fraktes bort på bårer. Flere personer skal også ha blitt klemt fast under bussen.

(NTB).