Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona:

Skandinavias første dødsfall

En person har dødd av viruset i Sverige.

OMKOM: En person er bekreftet omkommet i Sverige. Video: Expressen Vis mer

Ifølge Aftonbladet er en person bekreftet omkommet av coronaviruset i Sverige.

Det melder Region Stockholm i en pressemelding, ifølge avisa.

Totalt er 486 personer smittet i Sverige.

Den døde er en eldre person, som var til intensivbehandling for viruset.

- Vi har informert de pårørende. Vi vet fra internasjonale erfaringer at det er eldre, og spesielt eldre med underliggende sykdommer som får de alvorligste konsekvenseen av covid-19, sier smittevernlege Per Follin i pressemeldinga, ifølge avisa.

Vil minimere spredning

- For å minske risikoen for smittespredning, spesielt til eldre og andre risikogrupper, er det viktig at de som er syke, uansett diagnose, blir hjemme, sier Follin.

Her hjemme i Norge har en rekke kommuner innført begresninger på folkeansamlinger. Blant annet har både Oslo og Bergen bestemt at alle arrangementer med over 500 gjester skal avlyses.

Det er i tråd med rådene fra Folkehelseinstituttet.

489 smittet i Norge

489 personer er onsdag smittet av viruset i Norge. Det er 212 flere enn i går. Gjennomsnittsalderen er 46 år, og omtrent to tredjedeler er menn.

- De aller fleste som er smittet er smittet i utlandet, eller er i nærkontakt med personer som har vært i utlandet, sier direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet.

Hele Norges coronakart