Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skandinaviske hjelpearbeidere bortført i Syria

En danske og en svenske blant de bortførte.

BORTFØRT: Fem medarbeidere fra Leger Uten Grenser (MSF) er bortført av en ukjent gruppe nord i Syria. To av dem er fra skandinavia. Foto:  REUTERS/NTB Scanpix.
BORTFØRT: Fem medarbeidere fra Leger Uten Grenser (MSF) er bortført av en ukjent gruppe nord i Syria. To av dem er fra skandinavia. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem medarbeidere fra Leger Uten Grenser (MSF) er bortført av en ukjent gruppe nord i Syria, melder hjelpeorganisasjonen. Det er en danske og en svenske blant de bortførte.

Prøver å få dem fri - Fem av våre folk ble kidnappet i Syria i går. Det er en danske, en svenske, en belgisk, en fra Peru og en sveitser. Av hensyn til deres sikkerhet, kan jeg ikke kommentere mer om dette på nåværende tidspunkt. Nå er vårt hovedfokus å forsøke å få våre folk fri, sier Dina Hovland, styreleder i Leger Uten Grenser til Dagbladet.

Leger Uten Grenser har flere prosjekter på flere steder i Syria.

- Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger i forhold til om folkene vi har der kan fortsette, eller om de bør evakueres, sier Hovland til Dagbladet.

Også sentralt bekrefter organisasjonen omstendighetene.

Bekrefter - De ble bortført fra et MSF-hus nord i Syria av en gruppe, angivelig for å bli tatt inn til avhør, sier hjelpeorganisasjonens talskvinne, Samantha Maurin, i en kunngjøring fredag.

- I øyeblikket vil vi ikke si noe mer, det er av hensyn til deres sikkerhet. Vi arbeider for å løse situasjonen, og det kreves mye diskresjon i dette tilfellet, sier pressetalskvinne Karin Ekholm i Leger Uten Grenser i Sverige ifølge NTB.

Organisasjonen arbeider på seks sykehus og fire helsesentre nord i Syria.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media