Skanner gravplasser i Trine Frantzen-etterforskningen

Etter tips om at hun kan ha blitt dumpet der.

KIRKEGÅRD: Politiet har etter mange tips startet et søk ved en gravplass ikke langt unna der hun sist ble sett. Vis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politiet er i dag i gang med å skanne graver på Øvsttun gravplass på Fana i Bergen i forbindelse med etterforskningen av Trine Frantzen-saken, melder Bergens Tidende.

Kvinnen fra Os forsvant natt til 7. mai 2004, etter å ha vært på fest sammen med flere venner i en leilighet i Bergen. Seks dager seinere ble hun meldt savnet. Tre måneder etter konkluderte politiet med at de kunne stå overfor et drap.

SØK: Politietterforskere og representanter fra firmaet COWI scannet utvalgte graver på Øvsttun gravplass i Bergen på jakt etter levningene etter Trine Frantzen. Foto: Eivind Senneset
SØK: Politietterforskere og representanter fra firmaet COWI scannet utvalgte graver på Øvsttun gravplass i Bergen på jakt etter levningene etter Trine Frantzen. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Noen gjerningsperson er likevel ikke sporet opp. Men i forbindelse med innspillingen av dokumentarserien «Insider» i 2018 kom det inn flere nye tips. Ett av dem gikk på at Frantzen skal ha blitt drept med en såkalt judasdose - en overdose narkotika satt av andre - for så å bli dumpet i en annen persons grav.

Tore Salvesen, politiinspektør ved seksjon for etterforskning av drap, grov vold og seksuallovbrudd i Bergen, sa for en måneds tid siden til Dagbladet at de planla et slikt søk.

- Vi har hatt saken til etterforskning siden mai, i forbindelse med nye tips og informasjon som kom inn i forbindelse med dokumentarserien. I løpet av det siste halvåret har vi gjennomført nye vitneavhør som har resultert i noen opplysninger vi jobber med. Avhørene har vært både av helt nye vitner og nye avhør av gamle vitner, sa Salvesen.

FULGTE SØKENE: Trines storesøster, Mona Sørensen, håper å snart få et svar. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
FULGTE SØKENE: Trines storesøster, Mona Sørensen, håper å snart få et svar. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer

Bakgrunnen for dagens søk er tips om at Frantzen kan ha blitt dumpet i en åpen grav etter sin død.

- Et slikt søk har både en juridisk og etisk side. Vi kan ikke fare over en hel gravplass for å være sikker på om den vi søker etter ligger der eller ikke, sa Salvesen til Dagbladet.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist skal ha blitt sett, skriver Bergens Tidende.

- Vår hovedoppgave er å finne ut hva som skjedde med Trine og oppklare hvor hun er, sånn at man kan få lagt henne i en grav og gi de pårørende svar. I neste rekke er målet vårt å finne ut om det har skjedd noe straffbart og få tatt dem som eventuelt har gjort det. Foreløpig har vi ingen bastante konklusjoner med tanke på mistenkte, men vi gjennomfører blant annet avhør i det kriminelle miljøet for å komme videre i etterforskningen, sa politiinspektøren.

Frantzens søster Mona Sørensen sa i februar til Dagbladet at de ønsket at tipset om kirkegården ble prioritert i etterforskningen.

- Vi ønsker at tipset om kirkegården prioriteres. Jeg har selv fulgt den ruta tipset går ut på, bort til kirkegården. Det virker både svært sannsynlig og gjennomførbart, sa Sørensen.

Hun var i dag til stede på gravplassen mens søkene pågikk.

- Vi er så opptatt av å finne Trine. Vi vil få henne i en grav og få en avslutning. Det har tært veldig på familien å ikke vite hvor hun er, sier hun til Dagbladet.