Skanska betaler en million per leilighet de skal bygge for tomten i Sinsenveien 51-53. Foto: Axer Eiendom
Skanska betaler en million per leilighet de skal bygge for tomten i Sinsenveien 51-53. Foto: Axer EiendomVis mer

Skanska kjøper stort på Sinsen - betaler en mill. per leilighet for tomt

Skanska legger 360 millioner kroner på bordet for å kjøpe 14.000 kvadrat­meter på Sinsen i Oslo. Det plan­legges mellom 300 og 350 boliger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom, skriver Finansavisen.

Området består i dag av to store kontorbygg, en høyblokk og en lavblokk, samt et parkeringshus. Skanska betaler 360 millioner kroner for tomten på 14.000 kvadratmeter, noe som gjør transaksjonen til den største enkeltinvesteringen for Skanska i Norge siden år 2000.

- Dette er midt i blinken for oss, både med tanke på eiendommens størrelse og tidslinjen. Vi planlegger byggestart i 2019 eller 2020, sier Arne Brovold, konserndirektør i Skanska med ansvar for eiendomsutvikling, til Finansavisen.

Eiendommen ligger helt øverst i det som har fått navnet Løren­byen, og grenset tidligere mot Ring 3. Tunnelen mellom Sinsen og Økern har vært en forutsetning for boligutvikling på eiendommen.

Veidekke og Selvaag eier sammen eiendommen nedenfor i Sinsenveien 45-49, ICAs tidligere hovedkontor i Norge, som også skal benyttes til boligformål med sine 17.000 kvadratmeter og gi 400 boliger.

Én million pr. leilighet

- Dette er et av de siste områdene på Løren/Sinsen som ikke er utviklet til boligformål, og vårt mål er å utvikle mellom 300 og 350 leiligheter på eiendommen, forteller Brovold til Finansavisen om Sinsenveien 51-53.

Dermed vil tomteprisen pr. planlagt eiendom overstige én million kroner. I tillegg må den eksisterende bygningsmassen rives.

- Dagens bebyggelse er ikke hensiktsmessig å videreutvikle til boliger. Det handler både om form, etasjehøyder og bygningenes beliggenhet. De må rives, sier Skanska-direktøren til avisen.

Prosjektet planlegges realisert i fire byggetrinn fra 2019 og utover. Arbeidet for å omregulere tomten starter til høsten. Brovold regner ikke med de store overraskelsene.

Flere økonominyheter:

Jan L. Andreassen: Utsiktene er bekmørke
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner
Dette er boligene flest er på jakt etter