- Skånvik skal stå på TV og se rett inn i kamera og si at «vi har opplyst feil»

Pilotenes leder Halvor Vatnar krever en offentlig beklagelse for å gjenopprette en «normaltilstand» med Norwegian-ledelsen. 

ISFRONT: Norwegian-pilotenes leder Halvor Vatnar mener Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik har svertet pilotene, og krever en beklagelse for å gå tilbake til en «normaltilstand». Her er de to under streiken i flyselskapet i mars i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ISFRONT: Norwegian-pilotenes leder Halvor Vatnar mener Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik har svertet pilotene, og krever en beklagelse for å gå tilbake til en «normaltilstand». Her er de to under streiken i flyselskapet i mars i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norwegian Pilot Union's leder Halvor Vatnar var sliten etter en 14 timers arbeidsdag i lufta mellom Norge og Malaga i Spania da han snakket med Dagbladet sent i går kveld, og var ute på en skogstur for å hente seg inn før dagens møte med Norwegian-ledelsen på Fornebu.

- Vi er kalt inn. Det er selvfølgelig alvorlig og ikke noe som kan vedvare at passasjerene våre ikke kommer dit de skal, sier Vatnar.

- Det er naturlig at vi snakker sammen. Vi har også snakket sammen på telefon mange ganger siden dette begynte.

Forbannet

For Vatnars del begynte det da han lørdag ettermiddag ble oppringt av en journalist fra Dagbladet som ville ha hans kommentar til at piloter i følge Norwegians kommunikasjonsavdeling snakket om «akutt fravær» blant pilotene.

- Da tok jeg bladet fra munnen, sier Vatnar.

- Jeg sa at de fikk spørre ledelsen om hvorfor de solgte billetter som folk ikke får brukt, på grunn av pilotmangel.

Da han hørte Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik si til Dagsrevyen samme kveld at piloter hadde meldt om «akutt sykefravær» og at de ikke var «fit for flight» ble Vatnar forbannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer