Corona:

Skaper «corona­kaos» i Portugal

En brå endring i reiserestriksjoner sørget for kaotiske tilstander på flyplasser i Portugal, ifølge britiske medier.

KAOTISKE SCENER: Lange testkøer, timesvis med venting og fullbookede fly. Denne kaotiske tilværelsen har preget flyplassen i den portugisiske byen Faro de siste dagene. Video: AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For tre uker siden fortalte lykkelige, britiske turister til BBC at det føltes «uvirkelig» å lande i Portugal, etter at reiserestriksjonene ble lettet på.

De kunne få reise til Portugal, uten å havne i karantene når de kom hjem igjen.

Men gleden skulle bli kortvarig. Torsdag forrige ble det varslet at Portugal blir nedgradert fra Storbritannias «grønne liste».

Reiser hjem

I morgen, tirsdag, blir det på nytt innført krav om ti dagers karantene ved hjemreise.

Dette sørger for at mange briter denne helga har kastet seg rundt for å komme seg hjem, i tillegg til å få testet seg før avreise, i håp om å slippe karantene.

The Telegraph melder om «coronakaos» på flyplasser i Portugal.

Lørdag reiste rundt 10 000 briter fra flyplassen Faro. Samtidig ankom 2500, sa João Fernandes, president ved Algarve turistforening til nyhetsbyrået Lusa.

Han erkjente at det var «noen spesifikke begrensninger» på Faro-flyplassen på grunn av økt trafikk til Storbritannia. Dette har forårsaket et stort antall personer i innsjekk-området, men Fernandes bemerket at det var roligere søndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.