Donald Trump om Colin Powell

Skaper raseri: - Ondskapsfull og narsissistisk

Den tidligere presidenten refses for uttalelse om avdøde Colin Powell (84).

REFSES: Tidligere president Donald Trump refses etter en uttalelse om avdøde Colin Powell. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
REFSES: Tidligere president Donald Trump refses etter en uttalelse om avdøde Colin Powell. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare ett døgn etter at det ble kjent at den tidligere amerikanske utenriksministeren var død, sendte Donald Trump ut en uttalelse om sin avdøde partifelle som har satt sinnene i kok over hele USA.

- Det er flott å se at Colin Powell, som gjorde store feil i Irak og med såkalte masseødeleggelsesvåpen, behandles så vakkert av «Fake News media» etter sin død. Jeg håper det samme skjer med meg en dag, sier Trump i uttalelse tirsdag, som er gjengitt av Independent.

- Han var en klassisk «RINO», alltid villig til å angripe andre republikanere. Han gjorde haugevis med feil, men uansett, må han hvile i fred, fortsetter den tidligere presidenten.

«RINO» er en slengbemerkning som står for «Repulican in Name Only», og brukes av republikanere for å stemple egne partifeller for å ikke være konservative nok.

- Ondskapsfull og narsissistisk

Flere prominente amerikanere reagert på Trumps karakteristikk av den avdøde partifellen.

Larry Sabato, grunnleggeren av University of Virginia Center for Politics, skriver følgende på Twitter:

- Ingen anstendige mennesker vil kunne forsvare Mr. Trumps ondskapsfulle og narsissistiske uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer