Skaper reaksjoner: Bokser mens hun er gravid i uke 39

Proffbokseren Caley Reece har skapt reaksjoner etter at hun postet en video der hun bokser med en høygravid mage.

REAKSJONER: Videoen som Caley Reece la ut på sin Facebook-konto har skapt reaksjoner. I videoen ser man Caley på et treningsstudioder hun uttøver forskjellige bokse-øvelser. Video: Caley Reece via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere australske Muay Thai-boksemesteren, Caley Reece, har postet en video som har skapt svært sterke reaksjoner.

Videoen som Reece la ut på sin facebookside, ser ut til å være en helt normal treningsdag på senteret for Reece, med en intensiv bokseøkt med sin trener og ektemann. Så oppdager man hennes høygravide mage.

Blandede reaksjoner

I skrivende stund har videoen hatt mer enn 62 000 visninger, og reaksjonene kommer i fleng:

- Faen, kan noen forestille seg en baby inne i den magen??? Syke kvinne, respekter babyen din du burde hvile til du har født, skrev en person.

- Hvil deg litt, skrev en annen.

- Hvordan våger du å riste babyen din som en ‹‹proteinshake››? Den trenger hvile for å vokse og du rister den som bare det, virkelig? Er denne sporten viktigere for deg enn helsa til barnet ditt?, skrev en tredje.

Men de negative kommentarene som først gav videoen oppmerksomhet, har nå ført til en rekke støttende kommentarer:

- Fantastisk! Godt jobba med å holde deg gående og forsvare den svake, ‹‹gravid kvinne››-stereotypien, skriver.

- Du er så inspirerende, Caley! Det har vært fantastisk å se deg fortsette med treningen din ut graviditeten, skriver en annen.

Fødte i forgårs

Caley skriver selv at hun ikke forstod seg på de som mente at dette var farlig. Hun nevnte en rekke teknikker hun holder seg unna under graviditeten, men at dette ikke betyr at hun må kutte ut aktiviteten fullt og helt.

- Ikke slutt med det du elsker. Det er alltid en vei rundt alt, avsluttet hun facebookinnlegget sitt med.

I forgårs la Caley ut et bilde på sin instgramkonto av et nyfødt, friskt barn. Alt står bra til med mor og barn - og bekymrede sjeler kan slappe av.

Ikke farlig å trene

Linda Tjellaug har jobbet som jordmor på fødeavdeling i 13 år, og har tidligere uttalt seg om samfunnets tendens til å sykeliggjøre det å være gravid når det kommer til svangerskap og trening.

Etter å ha sett videoen av Caley Reece var Tjellaug ikke blant den bekymrede tilskuergruppen.

- Det jeg ser i videoen, er en høygravid, flott kvinne som har full kontroll på kroppen sin! Jeg syns det var et flott syn, og heier på veltrente og sunne gravide som er heldige å få være friske i svangerskapet, sier jordmoren.

Videre understreker hun likevel at de som ikke er vant til å trene mye, bør være litt mer forsiktige.

- I utgangspunktet så er ikke trening under graviditet farlig eller usunt. Men det er mange faktorer som spiller inn, skal man trene mye, så må alt være normalt. Om alt er normalt, så er det ikke farlig å trene med et barn i magen, men det er viktig å sjekke dette, legger Tjellaug til.