Skaper reaksjoner: - Får ikke puste

En amerikansk politiansatt er siktet og suspendert etter at han tvangsinnla ekskjæresten og arrestere henne på feil grunnlag.

ARRESTERES: En 12 minutter lang video av en arrestasjon i Pennsylvania har vakt sterke reaksjoner. Nå er en politimann suspendert og siktet for misbruk av egen stilling. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer
Publisert
Annonse

En politiansatt fra Pennsylvania er siktet for å ha fått sin egen ekskjæreste innlagt på psykiatrisk sykehus mot sin vilje, og for å ha arrestert henne på falskt grunnlag, skriver flere utenlandske medier, deriblant Huffington Post og The Independent.

En video, som er filmet av en venn av politibetjenten, skal vise 37-åringen arrestere ekskjæresten mens han ikke er i tjeneste 21. august. Videoen viser at han sitter oppå henne mens hun prøver å frigjøre seg.

- Hva er galt med deg? Jeg trenger ikke hjelp. Jeg trenger bare å komme meg vekk fra deg. (...) Jeg får ikke puste, sier hun i videoen.

Tidligere på dagen skal han ha bedt et lokalt krisesenter om å få henne innlagt. Da han fikk beskjed om å sende inn et skjema, skal han ha tatt saken i egne hender, ifølge politiet.

Betjenten har i ettertid forklart at ekskjæresten var suicidal, noe hun selv benekter.

RASER: Her er det over og ut for sørkoreanske Kwon Soon-woo i Asia Games. Oppførselen hans får flere til å reagere. Vis mer

I etterkant av arrestasjonen ble kvinnen holdt på psykiatrisk sykehus i fem døgn mot sin vilje, ifølge politiet. Ansatte ved krisesenteret skal imidlertid ha konkludert med at hun ikke var suicidal.

Politimannen, som ble pågrepet torsdag, er nå suspendert fra jobben. I tillegg er han siktet for en rekke forhold, deriblant vold og misbruk av egen stilling.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer