Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skaper Twitter-storm etter bilde med sønnen

Tusenvis av Twitter-brukere kritiserte tidspunktet.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som egentlig bare skulle være en søt, hyggelig hilsen søndag morgen, utviklet seg til en Twitter-storm mot Ivanka, og hennes far Donald Trump. Problemet var derimot ikke bildet, det handlet mer om tidspunktet det kom på.

Den siste tida har mediehus over hele verden skrevet om hvordan 1 500 barn har forsvunnet etter å ha blitt tatt fra mødrene sine av amerikanske myndigheter.

Bakgrunnen for det, er at Trump feilaktig ble beskyldt av blant andre The New York Times for å ha separert ulovlige innvandrere fra barna sine, og plassert dem i midlertidige hjem.

Seinere publiserte den amerikanske avisa en artikkel som oppklarer saken.

Det som egentlig hadde skjedd var at myndighetene i fjor fant ut at de hadde mistet kontrollen over 1 475 barn, men disse barna ble ikke tatt fra ulovlige innvandrere, de hadde derimot ankommet grensa alene.

Totalt ble 7 635 barn plassert i midlertidige hjem mellom i løpet av de tre siste månedene av 2017. At myndighetene mister kontrollen på utplasserte barn er imidlertid ikke noe nytt, i 2016 var tallet tre ganger større.

Nye retningslinjer

Den store misforståelsen i saken var tallene som feilaktig ble knyttet til justisminister Jeff Sessions nye retningslinjer. Han annonserte i mai at myndighetene har nulltoleranse for ulovlig innvandring, og at om ulovlige innvandrere krysser grensa sammen med barna sine, så skal de separeres.

- Om du ikke ønsker å bli separert fra barnet ditt, så trenger de ikke ta med barn når de krysser grensa ulovlig, sa Session.

Det ble også klart i en høring i Senatet forrige måned at myndighetene ikke er «rettslig ansvarlige» for å finne de savnede barna, ifølge amerikanske Huffington Post.

Kontroversiell tweet

I tweeten Ivanka kritiseres for er det lagt til et bilde av henne med sønnen på i armene, mens de ser hverandre i øynene og smiler. Under bildet har hun lagt til teksten «My <3! #SundayMorning».

Sammen med ektemannen Jared Kushner, har Ivanka Trump tre barn. En datter og to sønner, alle født etter 2011.

Rystet

En av dem som ble så rystet, at han valgte å ta til tastaturet, er komikeren Patton Oswalt.

- Er ikke det å kose med barna sine den beste følelsen - og bare vite at de befinner seg trygt i ens egne armer? Det er det beste. Det BESTE. Ikke sant, Ivanka? Ikke sant? skrev han.

I tillegg til Oswalt, har tusenvis av Twitter-brukere ytret sin frustrasjon rundt tidspunktet bildet ble delt på. Blant dem finner vi illsinte mødre.

- Akkurat som meg, er du trebarnsmor. Se for deg at uniformerte myndighetsansatte tar fra deg dine dyrebare barn, og aldri lar deg se dem igjen. Det er akkurat det som foregår, takket være faren din. GJØR NOE, skriver en bruker ifølge The Guardian.

Tar datteren i forsvar

Tidligere fikk familier som ble mistenkt for ulovlig innvandring lov til å være med familien fram til sakene deres ble behandlet, men det ble det slutt på i starten av mai.

Men pappa Donald Trump tar datteren i forsvar søndag. På Twitter skylder han på demokratene for at barn separeres fra foreldrene sine.

- Legg press på Demokratene for å få fjernet den fryktelige loven som gjør det mulig å separere barn fra foreldrene sine etter at de har krysset grensa, skrev han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media