Skaper Twitter-storm etter bilde med sønnen

Tusenvis av Twitter-brukere kritiserte tidspunktet.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det som egentlig bare skulle være en søt, hyggelig hilsen søndag morgen, utviklet seg til en Twitter-storm mot Ivanka, og hennes far Donald Trump. Problemet var derimot ikke bildet, det handlet mer om tidspunktet det kom på.

Den siste tida har mediehus over hele verden skrevet om hvordan 1 500 barn har forsvunnet etter å ha blitt tatt fra mødrene sine av amerikanske myndigheter.

Bakgrunnen for det, er at Trump feilaktig ble beskyldt av blant andre The New York Times for å ha separert ulovlige innvandrere fra barna sine, og plassert dem i midlertidige hjem.

Seinere publiserte den amerikanske avisa en artikkel som oppklarer saken.

Det som egentlig hadde skjedd var at myndighetene i fjor fant ut at de hadde mistet kontrollen over 1 475 barn, men disse barna ble ikke tatt fra ulovlige innvandrere, de hadde derimot ankommet grensa alene.

Totalt ble 7 635 barn plassert i midlertidige hjem mellom i løpet av de tre siste månedene av 2017. At myndighetene mister kontrollen på utplasserte barn er imidlertid ikke noe nytt, i 2016 var tallet tre ganger større.

Nye retningslinjer

Den store misforståelsen i saken var tallene som feilaktig ble knyttet til justisminister Jeff Sessions nye retningslinjer. Han annonserte i mai at myndighetene har nulltoleranse for ulovlig innvandring, og at om ulovlige innvandrere krysser grensa sammen med barna sine, så skal de separeres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer