Du leser nå Dagbladet Pluss
FORSVANT: Før- og etterbilder fra den arktiske isen har gått verden rundt den siste uka. Fotografiene, som er tatt med webkamera av forskere ved North Pole Environmental Observatory (NPEO), viser at det i løpet av noen få dager dannes en svær «innsjø» med smeltevann oppå havisen. Den 29. juli forsvant den i en sprekk i isen og ut i sjøen. Foto: NPEO
FORSVANT: Før- og etterbilder fra den arktiske isen har gått verden rundt den siste uka. Fotografiene, som er tatt med webkamera av forskere ved North Pole Environmental Observatory (NPEO), viser at det i løpet av noen få dager dannes en svær «innsjø» med smeltevann oppå havisen. Den 29. juli forsvant den i en sprekk i isen og ut i sjøen. Foto: NPEO Vis mer

Skapte klimarabalder og feilaktige overskrifter over hele verden

Så forsvant «innsjøen» i Arktis like plutselig som den kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONGYEARBYEN (Dagbladet): Før- og etterbilder fra den arktiske isen har gått verden rundt den siste uka.

Fotografiene, som er tatt med webkamera av forskere ved North Pole Environmental Observatory (NPEO), viser at det i løpet av noen få dager dannes en svær «innsjø» med smeltevann oppå havisen.

Nå er dammen borte.

Vannet, som trolig kunne fylt et olympisk svømmebasseng, rant 29. juli gjennom en sprekk i isflaket og ned i sjøen under, melder NPEO.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer