Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skapte overskrifter for nazihilsen og hyllest av Trump. 
Her blir han slått ned

Leder for nasjonalistbevegelse, Richard Spencer, var ikke populær under demonstrasjonen mot presidentinnsettelsen av Donald Trump. 

SLÅTT NED: Høyreekstreme Richard Spencer ble slått ned under et intervju med nyhetskanalen ABC News Australia, under en demonstrasjon mot Trump i Washington DC i går, 20. januar. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyreekstreme Richard Spencer ble slått ned under et intervju med nyhetskanalen ABC News Australia, under en demonstrasjon mot Trump i Washington DC i går, 20. januar.

Spencer er lederen av den nasjonalistiske National Policy Institute. Under intervjuet kom en maskert mann fram og slo til ham. Angriperen løp så vekk fra stedet. Du kan se videoen øverst i saken.

Et stort politioppbud i fullt verneutstyr dannet en barrikade rundt National Press Club-bygningen i Washington. På innsiden var et uvisst antall hvite medlemmer av nasjonalistbevegelsen Alt-right samlet for å feire fredagens innsettelse av Donald Trump.

Hjernerystelse

Flere rundt ham kalte ham en nynazist da angrepet skjedde.

Under en konfrontasjon svarte Spencer «nynazister elsker meg ikke, de hater meg faktisk», ifølge ABC.

Etter hendelsen tok Spencer til Twitter for å si at alt gikk bra med ham. I en video publisert på videodelingstjenesten Periscope skal han sa sagt at han «sannsynligvis fikk en mild hjernerystelse eller noe, fordi hjernen min føles litt ør for å være helt ærlig.»

Nazihilsen

The National Policy Institute er en del av alt-right-bevegelsen, og skapte store overskrifter verden over etter at bevegelsens medlemmer, ledet av Spencer, ropte «Heil Trump, heil our people, heil victory!» på en konferanse i november. Noen av medlemmene løftet så hendene sine på en måte som tilsynelatende var identisk med en nazihilsen.

RASIST: Hillary Clinton uttalte at Trump startet sin politiske karriere med det hun hevder er rasisme. Video: CNN Vis mer

Flere mener at gruppa er rasistisk, inkludert organisasjonen Southern Poverty Law Centre. Gruppa kaller Spencer en «akademisk rasist» som vil skape et arisk land.

Spencer har tidligere uttalt at «USA var, inntil denne siste generasjonen, et hvitt land, laget for oss og vår kommende slekt. Det er vår skapelse og vår arv, og det tilhører oss.»

Trumps talsmenn, blant annet Bryan Lanza, har tidligere uttalt at Trump «fortsetter å fordømme rasisme», og at han ble valgt fordi han «vil være en leder for enhver amerikaner.»

KAOS I WASHINGTON: Det er sterke opptøyer i Washington, i forbindelse med Trumps innsettelse. Her knuser demonstrantene vinduer. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media