Skapte reaksjoner

Derfor tok Trump-advokaten seg til hodet hver gang han tok en slurk vann.

SPØRSMÅL: Flere lurte på hvorfor forsvarer David Schoen flere ganger holdt seg til hodet mens han drakk vann under riksretten mot Donald Trump. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps forsvarsadvokater i riksrettssaken, Bruce Castor og David Schoen, fikk ingen pangstart på prosessen tirsdag. De begge ble omtalt som dårlig forberedt og uorganiserte i framleggingen.

En ting som vekket oppsikt i sosiale medier, var nettopp Schoen og måten han drakk vann på. Det ble hyppig registrert at Schoen tok seg til hodet hver gang han tok en slurk av vannflaska han hadde med seg.

Saken er omtalt blant andre i Fox News. Nyhetskanalen omtaler det som at Twitter-brukerne fikk seg en aldri så liten leksjon i ortodokse jødiske skikker denne tirsdagskvelden.

Fox har nemlig snakket med rabbineren Menachem Genack, som forklarer at Schoen er ortodoks. Skikkene her er sånn at man dekker til hodet og sier en velsignelse hver gang man spiser eller drikker.

- Hver gang vi spiser eller drikker noe, må vi si en velsignelse for å takke gud. Vi dekker også til hodet, ofte med en kalott, for å vise respekt og anerkjenne at det finnes noen over oss, sier Genack ifølge kanalen.

Siden Schoen ikke hadde noen kalott tilgjengelig, valgte han altså å dekke til hodet med hånda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer