Innførte coronapass for cannabis:

Skapte vaksinebølge

Myndighetene i Quebec krever gyldig coronapass for å handle hos provinsens alkohol- og cannabismonopoler. Da gikk førstedosevaksinasjonen i taket.

BØLGE: Coronapass skal nå innføres hos Quebecs alkohol- og cannabismonopoler. Det har forårsaket en vaksinebølge i den kanadiske provinsen. Foto: NTB
BØLGE: Coronapass skal nå innføres hos Quebecs alkohol- og cannabismonopoler. Det har forårsaket en vaksinebølge i den kanadiske provinsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Tidligere i uka var det om lag 1500 personer i den kanadiske provinsen Quebec som hver dag bestilte time til førstedosevaksinasjon.

Så gikk tallet i taket.

Mot slutten av uka var det hele 6000 personer som daglig bestilte time for å få første dose, ifølge CTV News.

I mellomtida innførte de regionale helsemyndighetene i provinsen et nytt tiltak: Nå må man nemlig framvise gyldig coronapass for å handle ved provinsens alkohol- og cannabismonopoler.

ARRESTERT: Læreren ble arrestert etter hun satte det som angivelig var en covid-vaksine. Video: @PeiSzeCheng4NY. Reporter: Ivan Larsson . Vis mer

Tirade mot uvaksinerte

Tiltaket trer i kraft 18. januar og er, ifølge regionale myndigheter, nettopp blitt innført for å øke oppslutningen om coronavaksinasjonen.

- Jeg håper dette vil være ytterligere et insentiv for noen til å ta sin første dose, sa Quebecs regionale helseminister Christian Dubé om beslutningen, ifølge CTV News.

Han talte deretter strengt til de om lag 10 prosent av kanadiere som ikke ennå er vaksinert.

- La meg være veldig klar: Hvis de ikke kan beskytte seg selv, vil vi beskytte dem mot dem selv. Vi vil sørge for at de forstår veldig klart at hvis de ikke vil vaksineres, kan de bare bli hjemme, sa Dubé.

VAKSINE: Tirsdag 7. desember bestemte regjeringen blant annet at meteren og skjenkestopp skal gjeninnføres nasjonalt. Nå bønnfaller byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, uvaksinerte om å vaksinere seg. Video: NTB Vis mer

20 000 syke

De nye tiltakene i provinsen ble innført etter kritisk press på helsevesenet. Minst 20 000 helsearbeidere er i Canada syke med covid-19.

Samtidig utgjør de uvaksinerte halvparten av de innlagte på regionens intensivavdelinger, på tross av de bare utgjør 10 prosent av befolkningen.

At det siste tiltaket i Quebec ser ut til å ha hatt effekt, er derfor gledelig nytt, mener Dubé.

Fredag tok han til sosiale medier og takket de som den siste tida har bestilt time til vaksinering, ifølge CTV News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer