Chicago

- Skar baby fra tenåringsmoras mage

Skal ha planlagt å oppdra barnet som sitt eget.

SIKTET: Mor (46) og datter (24) er begge siktet for overlagt drap i Chicago. De mistenkte anonymiseres så lenge det ikke foreligger en dom i saken. Foto: HO / Chicago Police Department / AFP
SIKTET: Mor (46) og datter (24) er begge siktet for overlagt drap i Chicago. De mistenkte anonymiseres så lenge det ikke foreligger en dom i saken. Foto: HO / Chicago Police Department / AFPVis mer

En mor (46) og hennes datter (24) ble nylig arrestert i Chicago mistenkt for å ha lurt gravide Marlen Ochoa-Lopez (19) hjem, kvalt henne og skåret ut hennes ufødte barn. Drapet skal ha skjedd 23. april.

Både mora og dattera ble siktet for overlagt drap og legemsfornærmelse etter at politiet fant Ochoa-Lopez død i en søppelkasse i hagen deres tre uker etter hendelsen. Kjæresten til moren ble også arrestert for å ha skjult drapet. Alle tre holdes i varetekt uten mulighet for kausjon.

Mora skal angivelig ha planlagt å oppdra barnet som sitt eget etter at hennes egen sønn døde året før. Dette framkommer av rettsdokumentene, ifølge CNN.

DREPT: Et minnesmerke for avdøde Marlen Ochoa-Lopez tatt fredag 17. mai på utsida av huset hvor hun ble drept i Chicago. Foto: AP Photo/Teresa Crawford
DREPT: Et minnesmerke for avdøde Marlen Ochoa-Lopez tatt fredag 17. mai på utsida av huset hvor hun ble drept i Chicago. Foto: AP Photo/Teresa Crawford Vis mer

Ringte nødetatene

Noen timer etter drapet på tenåringen skal den 46 år gamle kvinnen ha kontaktet nødetatene og hevdet at hennes nyfødte sønn ikke pustet.

Gutten ble deretter tatt med til et sykehus i nærheten. Tilstanden hans er fortsatt kritisk, og politiet regner ikke med at han vil overleve.

46-åringen dro også på sykehuset, og etter å ha blitt undersøkt av legene fant de ingen tegn på at hun akkurat hadde født et barn. Kvinnen hadde også blod på armene, hendene og i ansiktet, som politiet seinere konkluderte med kom fra den døde 19-åringen. Dette forteller påtalemyndigheten ifølge AP.

Det er usikkert hvorvidt sykehuset kontaktet politiet.

Lurt gjennom Facebook

Ochoa-Lopez ble meldt savnet 24. april, men det var ikke før politiet fikk tilgang til hennes Facebook-konto den 7. mai, at de koblet hennes sak med det syke guttebarnet.

Gjennom Facebook skal den 46 år gamle kvinnen angivelig ha lurt den kommende mora hjem til seg ved å tilby henne gratis babyklær. Politiet så at kontakten mellom dem sammenfalt med dagen Ochoa-Lopez forsvant.

Det ble tatt en DNA-test av babyen, som konkluderte med at den savnede 19-åringen var mora.

- Ord kan ikke beskrive hvor motbydelig og forstyrrende disse anklagene er, sa politiinspektør Eddie Johnson da han kunngjorde at 46-åringen ville bli siktet for drap, skriver The Independent.

Susana Ortiz, dommeren i saken, nektet kausjon til de siktede fordi hun mener de med overlegg begikk det hun beskriver som «et heslig og brutalt mord.» Ortiz sier også at de utgjør en reell fare for samfunnet, melder AP.