Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skar hodet av lik

En 26 år gammel mann har innrømmet å ha brutt seg inn i et kapell i Skien og mishandlet tre lik på det groveste. Tre andre er også siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i går morges at en ansatt oppdaget et knust vindu i Nordre Gravlund kapell i Skien. Da politiet rykket ut, ble de møtt av et grusomt syn.

Tok med hodet

Av seks kister inne i kapellet var fem åpnet. Tre lik var tatt ut av kistene og mishandlet på det groveste. På det ene liket var hodet fjernet. De andre var påført stikkskader i hoderegionen.

Det avskårete hodet ble i går kveld funnet hjemme hos en av de siktede, sammen en rekke stjålne gjenstander fra kapellet.

Fire menn i alderen 19 til 26 år ble pågrepet i går kveld og siktet for den alvorlige likskjendingen. Alle fire er fra Skien- og Porsgrunnsområdet.

En femte mann ble også pågrepet, men er nå sjekket ut av saken.

Innrømmet

I politiavhør har 26-åringen innrømmet forholdet. Han har fortalt at innbruddet og likskjendingen skjedde natt til søndag.

- Vi ser saken som oppklart, sa visepolitimester Runar Karlsen på pressekonferanse i Skien klokka 12.30 i dag.

Visepolitimesteren sier politiet aldri har vært borti en grovere sak i Skien og at etterforskerne er sterkt preget av det de har sett.

Det var spaning i Skiensområdet i går, med påfølgende tips, som gjorde at politiet pågrep de fire. Samtlige tilhører et rusmiljø i byen. Ingen av dem skal være straffedømt tidligere.

Uklart motiv

Politiet har ingen holdepunkter for å si at overgrepene skyldes nekrofil legning. De fire skal heller ikke tilhøre noe satanistisk miljø.

I tillegg til likskjendingen bar hele kapellet preg av å ha vært utsatt for ren vandalisme.

De fire vil bli framstilt for fengsling seinere i dag. De er sikta for mishandling av lik og grovt tjuveri.

<B>SKJENDET LIK: </B>Likskjending skjedde i kapellet på Nordre Gravlund i Skien natt til søndag. Det var et grusomt syn som møtte politiet da de ankom åstedet.