Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skar inn initialene i 1300 år gammelt tempel

Turister risikerer ni års fengsel og en million kroner i bot.

STORSLÅTT: Tempel II i Tikal nasjonalpark er 1300 år gammelt og står på Unescos verdensarvliste. Foto: Dave Bartruff / Rex / NTB Scanpix
STORSLÅTT: Tempel II i Tikal nasjonalpark er 1300 år gammelt og står på Unescos verdensarvliste. Foto: Dave Bartruff / Rex / NTB Scanpix Vis mer

To turister ble tatt på fersken mens de holdt på å skjære inn initialene sine i et 1300 år gammelt mayatempel i Guatemala. Det melder den britiske avisa Telegraph.

Fornminneskjendingen fant sted i tempel II i Tikal nasjonalpark. Tikal ble grunnlagt i 732 e.Kr. og ligger nær den moderne byen Flores i Nord-Guatemala. Komplekset, som blant annet inneholder en indre urban sone på 4 kvadratkilometer, står på Unescos verdensarvliste.

VANDALISME: Dette er hva de to mennene skar inn i tempelveggen. Foto: Privat
VANDALISME: Dette er hva de to mennene skar inn i tempelveggen. Foto: Privat Vis mer

Det var den lokale guiden Vinicio Alba Ruiz som kom over de to mennene mens de skjendet en vegg inne i tempelet. De to ble ifølge ham opprørt da han ba dem om å slutte.

- Det er nedslående å se hva slags kryp som kommer inn i Tikal nasjonalpark, skriver Ruiz på Facebook.

Guiden etterlyser nå mer vakthold for å beskytte den nasjonale stoltheten.

Den guatemalske turistmyndigheten (INGUAT) har nå klaget hendelsen inn for departementet for kultur og sport. Guatemalas lover gir anledning til å straffe vandalismen med mellom 100 000 og 1000 000 kroner, i tillegg til mellom seks og ni års fengsel, ifølge Evening Standard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media