Mann (25) siktet:

- Skar over deler av halsen hans med kniv

Mann siktet for grov kroppsskade i Vestfold. Politiet har fremdeles ikke funnet våpenet.

FENGSLET: Mannen ble i Vestfold tingrett i Tønsberg besluttet varetektsfengslet i fire uker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FENGSLET: Mannen ble i Vestfold tingrett i Tønsberg besluttet varetektsfengslet i fire uker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

En 25 år gammel mann er i Vestfold tingrett besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Det kommer fram i en kjennelse tirsdag.

Mannen er siktet for grov kroppsskade. Det var om kvelden den 16. mai at hendelsen skal ha funnet sted, hjemme hos en bekjent av siktede.

Ifølge kjennelsen har 25-åringen brukt en kniv til å skjære over deler av halsen til den fornærmede mannen.

- Politiet har opplyst om at de ikke har kontroll på den aktuelle kniven, heter det i kjennelsen fra Vestfold tingrett.

Ikke funnet kniven

Politiet er fremdeles tidlig i etterforskningen, etter at mannen ble pågrepet 19. mai. Det gjenstår ifølge kjennelsen en rekke avhør, blant annet av ei kvinne som før hendelsen skal ha vært til stede i den aktuelle leiligheten.

Mannens forsvarer, advokat Usama Ahmad, sier til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere detaljer rundt forklaringen siktede har avgitt.

Samtykker til fengsling

- Han har ikke forklart seg i retten, men avga forklaring tidligere, uten forsvarer til stede. Men jeg vil ikke kommentere innholdet i denne, sier Ahmad.

25-åringen var til stede under fengslingsmøtet, men ønsket ikke å forklare seg i retten. Han samtykket imidlertid til fire ukers fengsling.

- Han ønsker at politiet skal kunne etterforske saken, og samtykker derfor til fire uker i varetekt, sier Ahmad.