Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skar over halsen på venninnen (29)

Studentdrapet i Trondheim kan ha blitt begått i narkorus.

TILSTO: 24-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin 29 år gamle nabo har erkjent de faktiske forhold. Foto: RON HOLAN
TILSTO: 24-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin 29 år gamle nabo har erkjent de faktiske forhold. Foto: RON HOLAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Universitetsstudenten (24) som har tilstått det gruoppvekkende drapet på 29 år gamle Linn Sandtrøen i Trondheim skal nå bli undersøkt av rettsoppnevnte psykiatere.

De må forholde seg til at siktede selv verken forstår hvorfor han tok livet av kvinnen eller drapets uvanlig brutale karakter. 24-åringen og den drepte skal ha vært venner fram til drapet skjedde.

Brukte narkotika
I et to timer langt politiavhør i går forklarte 24-åringen seg om drapsdagen. Men noe motiv foreligger altså ikke

Etter det Dagbladet erfarer viser etterforskningen at 24-åringen brukte kniv mot halsen på nabokvinnen i hennes egen leilighet, og at dette forårsaket hennes død.

Mye tyder på at mannen ble invitert inn til offeret, i etasjen over 24-åringens egen bolig i studenthuset.

Like før drapet ble det brukt narkotika der de to oppholdt seg, og det vil bli sentralt videre i saken i hvilken grad 24-åringen var ruspåvirket under selve handlingen.

Etter det Dagbladet forstår har mannen fortalt at drapet skjedde helt plutselig, og han har ikke gitt noen forklaring på hva som fikk ham til å gjøre det.

VAR NABOER: Både gjerningsmannen og offeret bodde i dette studenthuset på Kalvskinnet i Trondheim. Foto: SCANPIX
VAR NABOER: Både gjerningsmannen og offeret bodde i dette studenthuset på Kalvskinnet i Trondheim. Foto: SCANPIX Vis mer

Mannen har forklart at han ikke er en voldelig person, og har understreket at han ikke selv skjønner hva som gikk av ham. Før det uforståelige drapet hadde han aldri vært innblandet i noen straffesak.

- Han var ukjent for politiet, sier etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

I seg selv er påvirkning av narkotika ikke regnet som formildende i en rettssak.

Kartlegger bevegelserDødstidspunktet vil trolig først bli klarlagt i den endelige obduksjonsrapporten, og politiet prøver nå å finne ut om drapet kan ha skjedd allerede natt til tirsdag - to og et halvt døgn før ugjerningen ble oppdaget. Siktede ble samme dag funnet med frostskader i en båt som lå til kai i kanalen i Trondheim, etter at han tidligere skal ha brutt seg inn i en bil for å prøve å stjele den.

- Vi undersøker ennå hvor siktede har vært før han ble pågrepet, om han har vært hjemme eller i drift, sier Momyr til Dagbladet.

Parallellt med nye avhør av mannen, skal det etter planen raskt oppnevnes rettssakkyndige psykiatere som skal ha samtaler med mannen og vurdere tilstanden hans.

24-åringen har så langt ikke erklært straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, i påvente av psykiatrenes konklusjoner.

DREPT: Linn Sandtrøen (29) ble funnet død i sin egen leilighet torsdag ettermiddag. Foto: PRIVAT
DREPT: Linn Sandtrøen (29) ble funnet død i sin egen leilighet torsdag ettermiddag. Foto: PRIVAT Vis mer

- Sterkt deprimertUtenom siktedet er 15-20 personer avhørt som vitner i saken.

24-åringen har selv akseptert fire ukers varetektsfengsling hvorav to uker i isolasjon, og er innstilt på å samarbeide med politiet.

- Han er sterkt deprimert over det han har gjort, men han er villig til å forklare seg og delta i nye avhør slik politiet måtte ønske. Jeg skal besøke min klient igjen i Trondheim fengsel på søndag, sier 24-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig, til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på innholdet i gårsdagens avhør eller noen av omstendighetene rundt drapet.

- Min klient har erkjent de faktiske forhold. Det er alt jeg kan si nå, opplyser Wiig.

RANSAKET: Politiet har beslaglagt flere gjenstander fra de to aktuelle leilighetene. Foto: SCANPIX
RANSAKET: Politiet har beslaglagt flere gjenstander fra de to aktuelle leilighetene. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media