- Skar over halsen til Linn

25-åringen erkjenner å ha drept Linn Sandtrøen i Trondheim. Men nekter for likskjending. Tore Sandberg er hyret inn for å frifinne ham på dette punktet.

TILTALT: Her føres 25-åringen tilbake i politiets varetekt etter en helsesjekk etter at han ble pågrepet på en båt i Trondheim. Foto: Ron Holan
TILTALT: Her føres 25-åringen tilbake i politiets varetekt etter en helsesjekk etter at han ble pågrepet på en båt i Trondheim. Foto: Ron HolanVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot den 25 år gamle Fosen-mannen som er tiltalt for det såkalte «studentdrapet i Trondheim».

Ifølge tiltalen skal han natt til onsdag 6. januar i år tatt kvelertak på naboen, Oslo-kvinnen og musikkstudenten Linn Sandtrøen, slått henne flere ganger i hodet med en flaske, før han skar over halsen hennes.

Etter dette skal han, ifølge den svært alvorlige tiltalen, ha mishandlet den drepte 29-åringen. Drapet skjedde i kvinnens studenthybel i Trondheim.

- Hadde aldri overlevd i kulda 25-åringen erkjenner drap, men nekter for å ha skjendet liket. Det siste fikk Riksadvokaten til å ta ut tiltalen som gjelder drap under særdeles skjerpede omstendigheter.

- Vi mener det ikke er fellende bevis for dette, sier Christian Wiig, som forsvarer 25-åringen.

Tiltalte har reagert på flere elementer ved etterforskningen i saken. I tillegg til at han nekter for likskjending, kan han ikke huske at han har ligget under en pressenning på en båt i rundt 36 timer etter drapet før han ble funnet av politiet. Mobilen hans ble funnet i en bil like ved der han ble funnet. Politiet mener han har tatt seg inn i denne bilen, noe han selv ikke kan erindre.

Derfor har tiltaltes familie engasjert privatetterforsker Tore Sandberg til å se på saken.

- Jeg er meget sterkt tvilende til at han har vært i denne båten over så lang tid. Det hadde han ikke overlevd, sier Sandberg til Dagbladet.

Mannen skal ha ligget i båten fra den 6. januar i 04-tida til han ble funnet i 17-tida den 7. januar. Det var veldig kaldt i Trondheim denne perioden med temperaturer ned mot 20 minus.

- Det må ha skjedd et eller annet som etterforskningen ikke har gitt fullstendig klarhet i, sier Sandberg, som ikke ønsker å gå detaljert til verks før rettssaken starter.

Vinglete obduksjonsrapport Forsvaret skal også ha den patologen Bjørnar Olaisen med som partssakyndig i saken.

DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat
DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat Vis mer

- Vi mener det er visse uklarheter i forbindelse med obduksjonsrapporten og dødstidspunktet spesielt, sier Wiig.

- Ikke relevant Han mener at Sandtrøen kan ha blitt drept ett døgn tidligere enn det obduksjonen konkluderer med. Dette er ikke statsadvokat Per Morten Schjetne enig i.

- Den siste konklusjonen fra patologene er at dødstidspunktet mest sannsynlig er den 6. januar, ikke 7. januar, dagen obduksjonen ble gjort. Dette samsvarer med hva også Olaisen mener og hva tiltalen går ut på, sier Schjetne til Dagbladet.

Han ønsker Tore Sandberg velkommen til å se på saken med friske øyne.

- Men jeg tror ikke han har funnet så mye som er relevant for saken, sier Schjetne.

De pårørendes bistandsadvokat Rolf Brostrup Nybakk ønsker ikke å kommentere saken før rettssaken.

Det er satt av åtte dager til rettssaken som starter i morgen.