DREPTE ALLE BARNA: Genevieve Lhermitte (42) står oppreist i retten bak et portrett av hennes fem barn. I dag ble hun dømt for overlagt drap på sine fire døtre og ene sønn i en av Belgias mest rystende barnedrapssaker. REUTERS/Bert Van Den Broucke
DREPTE ALLE BARNA: Genevieve Lhermitte (42) står oppreist i retten bak et portrett av hennes fem barn. I dag ble hun dømt for overlagt drap på sine fire døtre og ene sønn i en av Belgias mest rystende barnedrapssaker. REUTERS/Bert Van Den BrouckeVis mer

Skar strupen over på sine fem barn

42 år gammel kvinne dømt i en av Belgias mest rystende drapssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel belgisk kvinne er funnet skyldig i drap på sine fem barn. Genevieve Lhermitte risikerer fengsel på livstid for å ha skåret over strupene på sine fire døtre og deres bror.

I dag avsa en jury i Nivelles 3 mil sør for Brussel kjennelse for at Lhermitte er skyldig i overlagt drap. Hun var fullstendig klar over hva hun gjorde og er derfor strafferettslig ansvarlig, het det i kjennelsen.

Forsvaret hadde ført vitner som sådde tvil om Lhermitte var tilregnelig i lovens forstand. Drapene skjedde i februar 2007, få timer før barnas far, Lhermittes ektemann, var ventet hjem fra en reise til Marokko.

Lhermitte ropte barna opp til seg i husets andre etasje ett for ett og drepte dem med kniv, før hun la dem i sengene deres med kosedyr i armene. Deretter knivstakk hun seg selv i brystet, før hun ringte etter ambulanse.

Hun viste ingen tegn til bevegelse da hun ventet på kjennelsen fredag.

Under rettssaken forklarte hun at hun var brakt ut av fatning av forholdet til en venn av familien, som bodde i det samme huset i Nivelles.

(NTB)