Skar strupen på sønnen

Fikk ikke Shahajan Kabir se sønnen sin, skulle ingen andre få det heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lorna Martin (21) var i ferd med å kjøpe kake til sin sønns første bursdag, da eks-kjæresten Shahajan Kabir (40) kom farende inn i bakeriet og begynte å fekte med kniven. Foran øynene på mor og bestemor og andre sjokkerte vitner, vippet han sin lille sønns hode til siden - og skar over strupen på ham - fra øre til øre. Med en kald latter.

Det grufulle drapet skjedde i et bakeri i Carlisle, England 21. oktober i fjor.

Avslag på asylsøknad

I går ble Kabir dømt til fengsel på livstid for å ha drept sin sønn. Skulle ikke han få se ham, skulle ingen andre få det heller. Kabir hadde nemlig mottatt det endelige avslaget på sin søknad om oppholdstillatelse i landet.

Kabir er fra Bangladesh, og kom til landet som illegal immigrant i 1996. Tre og et halvt år senere overga han seg til myndighetene, og søkte om asyl - men fikk avslag. Han anket. Først 10. september 2003 fikk han det endelige avslaget, og beskjed om at han skulle sendes tilbake.

Da hadde han bodd og jobbet som illegal innvandrer ved forskjellige fastfood-utsalg i Carlisle siden 1996. I 2001 flyttet han sammen med Pauline, og i desember året etter ble sønnen Hassan født. Men forholdet begynte å hangle, og i april 2003 gjorde paret det slutt.

Samme sommer knuste Kabir et vindu i leiligheten til Pauline, og ble dømt for skadeverk.

Ville kidnappe sønnen

Siden hadde han lite kontakt med sønnen - før han forsøkte å kidnappe ham 14. oktober - bare en uke før det avsindige drapet. I går ble det kjent at han seks uker før drapet mottok det endelige avslaget på sin søknad om oppholdstillatelse, og beskjed om at han snart skulle sendes tilbake. På grunn av svikt i systemet, var det ennå ikke skjedd.

Nå får han bli en god stund til. Kabir må sone minst 13 år i britisk fengsel - før han deporteres.

- Sparte moren - for at hun skulle lide

Dommeren mente Kabir planla å drepe sin lille sønn, ettersom han tok med seg drapsvåpenet - en kniv - fra restauranten han jobbet.

- På grunnlag av at du ikke kunne se Hassan og at du når som helst kunne bli deportert fra landet, bestemte du deg for at ingen skulle få gleden av hans selskap, du besluttet å gjøre slutt på hans liv, sa dommeren.

Han ble også dømt for å ha skadd babyens mor og bestemor, Lorna (21) og Pauline (40) Martin. Kabir skal ha spart livene deres - for at de skulle leve videre i savnet etter den grufulle opplevelsen, melder Daily Telegraph

DREPT AV PAPPA: Hassan Martin ble bare 10 måneder gammel.
DREPTE SØNNEN: Motivet bak den grusomme handlingen skal være at Shahajan Kabir skulle sendes tilbake til hjemlandet. Fikki kke han selv være sammen med sønnen, skulle heller ingen andre få det. Han kuttet over sønnens strupe, og bedyret sin uskyld i åtte dager etterpå.