Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skårberg trikser med virkeligheten

- Advokat Lars Olav Skårberg gir ikke en korrekt framstilling av virkeligheten, sier informasjonsdirektør Preben S. Røe i Norges Forsikringsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Advokat Skårberg gir en ukorrekt og tendensiøs framstilling av virkeligheten. Han sier at selskapene tilbyr kundene rehabilitering for å spare penger. Hvis det er eneste hensikt med rehabilitering, overser Skårberg de skadelidtes viktigste interesse - nemlig å bli frisk, sier Preben S. Røe, og tilføyer:

- Jo raskere behandling gis, jo større er sjansen for å bli frisk. Skårbergs råd kan sammenliknes med at man råder en syk person til ikke å gå til lege.
- Avviser du at noen av disse triksene kan eller har blitt brukt?

- At det ikke skulle foregå feil i en næring med 10000 mennesker og over en million skademeldinger i året, er utenkelig. Dessverre skjer det uheldige enkeltepisoder. Men det er stor forskjell mellom enkeltfeil og systematiske feil slik Skårberg hevder, sier Røe.

Han presiserer at forsikringsselskapene alltid har behov for å forbedre seg, men mener virkeligheten er helt annerledes enn den Skårberg beskriver.

Ifølge Røe er Skårbergs 50 triks svært tendensiøse og fører til en mistenkeliggjøring og grunnleggende skepsis til alle forsikringsselskap og deres advokater.

- Selskapene lever av sine kunder og legger ned en betydelig innsats for at alle kunder, særlig dem som har hatt en skade, skal bli fornøyde, presiserer Røe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!