Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skarp kritikk av Ap-ledelsen i intern rapport

I en hemmeligstemplet rapport får Ap-nestleder Trond Giske skarp kritikk fra ansatte for sitt arbeid i valgkampen.

FÅR KRITIKK: Ap-nestleder Trond Giske og partiledelsen i Ap får gjennomgå i den interne rapporten. Her er han sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Ap-nestleder Trond Giske og partiledelsen i Ap får gjennomgå i den interne rapporten. Her er han sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten peker blant annet på «et ekstremt dårlig arbeidsmiljø», manglende respekt og en fryktbasert ledelse som i større grad rammet kvinner enn menn, skriver VG , som har fått se rapporten som er utarbeidet av fagforeningen til de ansatte i Aps stortingsgruppe.

Rammer Giske

Kritikken rammer i særlig grad Trond Giske, som var partiets reelle valgkampgeneral.

«Det oppleves som svært frustrerende eller kanskje nærmest skremmende at det ikke er noen å gå til når problemene oppstår. Vår ledelse er ikke der når vi trenger en til å stå opp mot politisk valgte i valgkampledelsen. Eller som en sier det: Hvem skal du gå til når det er ledelsen som er de jævlige», heter det i rapporten.

- Vanskelig å forholde seg til

Giske, som mandag ble fritatt fra vervet som Ap-nestleder på ubestemt tid, var den eneste politisk valgte i partiets valgkampledelse.

«Han var vanskelig å forholde seg til. Faglige råd ble ignorert, faglige innvendinger var uønsket, bestillinger gikk til flere rådgivere samtidig uten at de visste om hverandre, det ble forventet at rådgivere skulle jobbe døgnet rundt, sju dager i uka», heter det i rapporten.

Skal ha grått på jobb

Utslitte og demotiverte ansatte som jevnlig gråt på jobb, ble resultatet, heter det videre.

I rapporten ber fagforeningen om en rask og konkret oppfølging. Men etter det VG er kjent med, ble rapporten lagt i skuffen av Ap-ledelsen.

Giske skal selv aldri ha sett rapporten.

– Trond Giske er sykmeldt og er ikke tilgjengelig for kommentar, men Giske har aldri sett denne rapporten eller blitt forelagt enkelthendelser, skriver hans rådgiver Bård Flaarønning i en tekstmelding til VG.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!